SEGRE

Facua denuncia que la comissió sobre clàusules terra no atendrà les associacions

Una protesta per demanar la retroactivitat total de les clàusules terra

Facua denuncia que la comissió sobre clàusules terra no atendrà les associacionsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Facua ha denunciat que la comissió de seguiment sobre la devolució dels diners defraudats amb les clàusules terra a través del procediment extrajudicial imposat pel Govern no analitzarà les irregularitats que traslladin les associacions de consumidors. Aquesta comissió "es limitarà a avaluar les dades que li comuniquin el Banc d’Espanya i la pròpia banca", per la qual cosa Facua ha rebutjat formar part d’aquest òrgan, segons ha indicat aquest dijous l’organització de consumidors en un comunicat.

El real decret publicat al BOE dissabte passat defineix en el seu article 4 que les funcions de la comissió seran obtenir i avaluar "la informació que li traslladi el Banc d’Espanya o les entitats de crèdit" per elaborar un informe semestral que remetrà el president de la Comissió a la Comissió d’Economia, Indústria i Competitivitat del Congrés.

Així, el Govern no preveu que aquest òrgan valori i plantegi mesures davant dels abusos i fraus que poguessin traslladar-li les organitzacions que defensen els drets dels consumidors.

El portaveu de Facua, Rubén Sánchez, ha denunciat que "el Govern continua desenvolupant la seua jugada perquè la banca surti el menys perjudicada possible" després de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) que determina que ha de tornar tots els diners defraudats mitjançant la clàusula terra. Ha indicat que encara que la comissió de seguiment posés de manifest irregularitats per part dels bancs als seus informes semestrals, el Govern no preveu imposar-los sancions econòmiques.

Per al portaveu de Facua, "en lloc d’anunciar multes a les entitats que continuïn negant-se a tornar la totalitat dels diners més els interessos, el Govern va decidir donar oxigen a la banca davant de la previsible allau de denúncies mitjançant un reial decret llei trampa pactat amb PSOE i Ciutadans".

tracking