SEGRE

L'IRBLleida compta actualment amb uns 400 investigadors

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Uns 400 doctors i futurs doctors de l'Institut de Recerca Biomèdica de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida investiguen sobre malalties i els mecanismes que les produeixen. Les línies de recerca contemplen patologies del sistema vascular, nerviós, respiratori, del cervell i sobre el càncer. De fet, col·laboren amb investigadors de totes les disciplines mèdiques d'arreu del món.

Algunes d'aquestes investigacions han estat publicades en mitjans internacionals que són referents en el camp de la medicina. I per això, l'IRBLleida els ha reconegut aquest dilluns la seva feina. En la categoria d'Infermeria han investigat per què les ferides per pressió no cicatritzen igual que les ferides quirúrgiques, produint infeccions a la pell. El projecte ha estat una reivindicació per treballar segons resultats científics. Amb les conclusions obtingudes asseguren que podran millorar les cures dels pacients perquè tinguin millor qualitat de vida.

Altres publicacions de recerca premiades són d'investigadors predoctorals. I és que l'IRBLleida es caracteritza per desenvolupar treballs de recerca alhora que forma futurs investigadors. La jornada s'ha aprofitat per a donar la benvinguda a més d'una vintena d'ells, que s'incorporen properament en 14 grups diferents d'investigació del centre.

L'acte ha inclòs una ponència magistral de Daniel Sanchís, investigador principal del grup de recerca de senyalització cel·lular de l'IRBLleida. Sanchís ha remarcat que la biomedicina és una ciència inexacta perquè són persones les que investiguen. En aquest sentit, ha advertit els doctors i predoctors de la importància del mètode experimental que triïn en els seus projectes, ja que d'això dependrà la interpretació final del resultat.

El tancament de l'acte de benvinguda dels nous investigadors de l'IRBLleida.

L'IRBLleida compta amb uns 400 investigadors que treballen en desenes de projectesIRBLleida

tracking