SEGRE

MEDI AMBIENT

Massacrats pels mosquits

Augmenten les queixes per picades en barris com Pardinyes, Cappont i la Bordeta || Reclamen a la Paeria més mesures per mitigar la proliferació d’aquests insectes i de la mosca negra

Gran quantitat de mosquits al costat d’un fanal a Pardinyes.

Gran quantitat de mosquits al costat d’un fanal a Pardinyes.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les altes temperatures que registra la ciutat des del maig, combinades amb les pluges, han disparat la presència de mosquits i les queixes per picades no cessen. El president de l’organització de veïns de Pardinyes, Rafa Fernández, va indicar que els més afectats són els usuaris de la zona d’activitats esportives i de lleure situada a prop del riu Segre i la Mitjana i va dir que s’ho prenen “amb resignació”.

Un establiment hoteler va indicar que proporciona repel·lent antimosquits als clients de la terrassa i un altre va apuntar que no obren els finestrals per evitar que entrin els insectes. “N’hi ha més que l’any passat”, va recalcar. La presidenta veïnal de Cappont, Veni Ros, va assenyalar que les queixes, lluny de disminuir, van en augment. “Aquest dissabte, els mosquits ens van massacrar al festival de country celebrat als Camps Elisis.

Un helicòpter va fumigar aquest dilluns el Segre des de Lleida fins a l’aiguabarreig i també un tram del Cinca

Els assistents que no portaven esprai antimosquits van haver d’anar-se’n abans d’hora, perquè era inaguantable”, va destacar. També va dir que “hi ha més mosquits i són més grans” que en anys anteriors i va instar la Paeria “a fer-hi alguna cosa ja” per atallar aquesta plaga, i va afegir que també afecta el negoci d’establiments hotelers amb terrassa.

La seua homòloga de la Bordeta, Mari Carme Guerrero, va indicar que al seu barri també hi ha moltes queixes pels mosquits en zones com l’entorn de l’antic molí de Sant Anastasi o Palauet, i va detallar que hi ha una zona de passeig a la zona de Copa d’Or on “al capvespre és gairebé impossible anar, perquè és insuportable”. Veu necessari que la Paeria talli les males herbes que hi ha en diversos llocs i fumigui per evitar la proliferació d’aquests insectes.

Precisament, un helicòpter del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre va efectuar aquest dilluns la quarta fumigació de l’any contra la mosca negra al riu Segre des de Lleida fins a l’aiguabarreig i també en un tram del riu Cinca. Així mateix, la Paeria actua contra els mosquits i el mosquit tigre, que es crien en llocs amb aigües estanques com bassals, embornals i camps de gespa artificial, i l’alcalde demanarà a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre que retiri macròfits del curs del Segre.

Segons Antoni Palau, professor de Medi Ambient, aquestes algues estan més associades a la proliferació de mosca negra i l’entollament lateral del riu, a la de mosquits. A la Franja també s’instal·laran trampes contra el mosquit tigre.

Calor d’estiu que avui i demà vorejarà els 40 graus a la capital Fa dies que Lleida viu un estiu anticipat amb altes temperatures que aquest dilluns van deixar una màxima de 36,8 graus a Alcarràs (35 a la capital del Segrià). I pujaran més, ja que la predicció del Servei Meteorològic de Catalunya és que avui s’assoleixin els 37 graus a Lleida ciutat (i 18 de mínima) i demà els 39, igual que Tàrrega, mentre que Mollerussa i Balaguer hi aniran al darrere amb 38 i les Borges, amb 37. L’Agència Estatal de Meteorologia apunta que les temperatures continuaran molt altes tota la setmana en el conjunt de l’Estat i assegura que són entre 7 i 11 graus per sobre de l’habitual.

Gran quantitat de mosquits al costat d’un fanal a Pardinyes.

Gran quantitat de mosquits al costat d’un fanal a Pardinyes.LLEONARD DELSHAMS

tracking