SEGRE

CONTENCIÓS

Les fotos que la concessionària de radars reclama com a multes superen ja les 200.000

Segueix notificant totes les captures encara que no superin els 65 per hora, límit mínim fixat per la Paeria || Ros reitera que “les úniques sancions” són les que superen aquesta velocitat i que el jutge decidirà

Imatge d’un dels radars fixos de control de velocitat instal·lats a la ciutat.

Imatge d’un dels radars fixos de control de velocitat instal·lats a la ciutat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El contenciós presentat contra la Paeria per la concessionària dels radars, l’UTE Sice-Arnó, afecta més de 200.000 fotografies que l’empresa reclama com a multes i que la Paeria no ha tramitat com a tals perquè els vehicles, encara que anaven a més de 50 quilòmetres per hora, no superaven el límit mínim de 65 per hora fixat per aplicar la sanció per excés de velocitat. La concessionària continua notificant totes les fotos dels radars de vehicles que van a entre 50 (més un marge de tolerància) i 65 per hora des que es va activar el servei l’agost del 2014 i, segons ha pogut saber aquest diari, ara ja superen de llarg les 200.000.

Tal com va publicar SEGRE, el recurs judicial està motivat perquè la concessionària afirma que la Paeria va fixar de forma unilateral aquest límit mínim de 65 per hora per multar i que la llei de Trànsit estableix que cal fer-ho a partir de 50 per hora més el corresponent marge de tolerància.

L’alcalde diu que “fins a l’últim moment hi pot haver acords” abans que hi hagi una sentència

Per la seua part, l’ajuntament sempre ha afirmat que el límit de 65 per hora es va acordar entre les dos parts, com indica el contracte de la concessió. Circular a entre 51 i 70 quilòmetres per hora superant la velocitat permesa comporta una sanció de 100 euros, que es redueix a 50 si hi ha pagament immediat, per la qual cosa la quantitat en joc se situa entre els 10 i els 15 milions d’euros.

L’alcalde, Àngel Ros, va remarcar que “les úniques multes són les que superen els 65 km/h”. Va afegir que les de vehicles que van entre 55 i 65 per hora són només fotografies fetes per radars, no multes. “Un concessionari fa fotos o gestió, mai multa”, va asseverar. En aquest sentit, va subratllar que “un ajuntament pot multar a partir de 53,5 km/h però només té l’obligació legal de sancionar si se supera el límit penal de 110 km/h”.

Ros va manifestar que, pel que fa al recurs contenciós, “la decisió és del jutge”, però no va descartar un possible acord amb la concessionària. “Fins a l’últim moment hi pot haver acords”, va apuntar. Així mateix, va recordar que ha encarregat a la Guàrdia Urbana un estudi per analitzar com pot reduir-se encara més l’actual lesivitat provocada per accidents de trànsit i una de les possibles alternatives és abaixar la velocitat a partir de la qual es multa. “La Guàrdia Urbana ens ho dirà i, una vegada analitzat, parlarem amb la concessionària tal com diu el contracte”, va manifestar. Per la seua part, fonts de l’UTE van declinar fer qualsevol tipus de valoració.

La Paeria seguirà prorrogant mes a mes el contracte de la zona blava L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va assegurar aquest dimarts que els serveis tècnics municipals continuen estudiant si és viable la remunicipalització de la zona blava, pactada fa any i mig amb ERC, però que no hi ha cap decisió presa. “Res ens apressa i cal veure si jurídicament és possible”, va afirmar l’alcalde, que va indicar que no hi ha problema per continuar prorrogant mes a mes el contracte de l’actual concessionària Eysa, per tant temps com sigui necessari.El PSC tenia intenció que fos l’Empresa Municipal d’Urbanisme qui assumís la gestió de la zona blava –rebutja que passi a ser un servei directament municipal com exigeix ERC–, però la normativa estatal complica aquest tipus d’operacions per les restriccions a ampliar la plantilla d’empleats públics. De fet, un precepte de la llei de pressupostos, que encara està pendent de tramitació al Senat, amplia aquestes restriccions.

tracking