SEGRE

TRIBUNALS

Absolta d'apropiar-se 65.000 euros del seu marit moribund

La dona va ser denunciada pels fills de l’home però l’Audiència no hi veu delicte

L’Audiència ha absolt la dona i el constructor.

L’Audiència ha absolt la dona i el constructor.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència Provincial de Lleida ha absolt la veïna de la ciutat de 73 anys J.A.M., que va ser jutjada el passat 25 de maig acusada d’apropiar-se 64.779 euros del compte del seu marit moribund per evitar que els diners fossin l’herència dels seus tres fillastres.

La Fiscalia va demanar en el judici una condemna de cinc anys i mig presó, però l’Audiència l’ha absolt. El tribunal considera que no ha quedat acreditat que la dona s’apropiés indegudament els diners i que presumiblement tenia el consentiment del seu espòs per gestionar-los.

L’Audiència també ha absolt el constructor que estava acusat de fer factures falses per a la dona. Denunciada pels fills del seu marit, va explicar davant del tribunal que “vaig treure els diners perquè m’ho va ordenar el meu marit al témer quedar-se sense res [pels seus fills]. Amb els diners vaig pagar la reforma de l’edifici de la família, que era la seua voluntat”.

El Ministeri Públic va sol·licitar que se li imposés una condemna de cinc anys, però ha estat absolta

Sobre altres extraccions dels comptes que va fer una vegada ja havia mort, va explicar que “van ser per pagar despeses mèdiques i de persones que em van ajudar a cuidar-lo”. Dos dels fills van explicar en el judici que mai havien tingut accés als diners del seu pare, que les reformes no s’havien emprès i que va canviar el pany de l’edifici, però l’Audiència dóna la raó a la dona.

Fiscalia va considerar que l’acusada va presentar factures falses “inflades” de la reforma de l’habitatge familiar per un import total de 45.387 euros. Les va fer un sol constructor, l’altre acusat per aquesta causa, que també ha estat absolt.

El valor real de les obres, segons les acusacions, era d’uns 6.000 euros. El constructor va negar haver “inflat” les factures ni que la dona li hagués dit el que hi havia de posar. “Són imports elevats pel volum de les obres, que no estan desglossades.”

A banda de la petició de cinc anys i mig de presó pels delictes d’apropiació i falsedat documental, a la dona ara absolta també li demanaven una indemnització de 64.779 euros i una multa de 7.200. La sentència pot ser recorreguda davant del Tribunal Suprem.

tracking