SEGRE

SERVEIS

La Paeria adjudicarà per concurs la gestió del centre per a maltractades

Descarta municipalitzar-lo pel seu cost i la Crida aprova la licitació pública prevista

alt

Polèmica pel tancament del centre per a maltractades

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’equip de govern veu inviable municipalitzar el servei d’acollida d’emergència a dones i fills víctimes de violència masclista (que fins a l’abril passat prestava l’entitat La Dona Samaritana, vinculada a una branca de l’església evangèlica)i proposa impulsar un procés de contractació públic i transparent per adjudicar aquest servei a una empresa o entitat.

Així ho va indicar aquest dimecres el tinent de Serveis Socials, Xavier Rodamilans, que va assenyalar que és l’opció més sensata ja que la demanda d’aquest tipus d’atenció fluctua molt i el cost de mantenir el desplegament de recursos i personal de forma continuada és inassumible pel consistori (ascendeix a uns 203.000 € anuals sense tenir en compte l’adequació o adquisició de pisos per allotjar-les).

En la comissió de Serveis Socials d’aquest dimecres, Rodamilans va presentar l’esborrany del pla funcional de servei d’acollida de víctimes de violència de gènere, pas previ per a la redacció del plec de condicions per treure’l a concurs.

Un dels principals objectius d’aquest pla és proporcionar atenció social, psicològica, assessorament i informació jurídica urgent personalitzada a les residents i contempla la intervenció d’una psicòloga, una treballadora familiar i una educadora social, a banda de la direcció del centre.

Rodamilans va insistir que la prioritat del consistori és garantir la qualitat del servei. Els tècnics municipals deriven una mitjana de 5,5 dones i fills víctimes de la violència de gènere al mes, als quals s’ha de sumar els casos que deriven els consells comarcals.

Malgrat el tancament de La Dona Samaritana, Rodamilans va subratllar que “cap dona queda desemparada”, ja que actualment són ateses en dos pisos del consistori, una alternativa complementària al servei que trauran a licitació.

Per la seua part, el grup de la Crida per Lleida, molt crític amb la gestió del servei per part del PSC i que en reclamava la municipalització, es va mostrar aquest dimecres satisfet amb la proposta de l’equip de govern. “La nostra prioritat és que sigui un centre públic, però celebrem la predisposició de la Paeria per convocar un concurs obert i transparent”, va dir Francesc Gabarrell.

D’altra banda, la comissió va aprovar les clàusules de la contractació dels centres oberts municipals de Remolins, Companyia, Pas a Pas, Mercadet i Gínjol per 550.000 €. Atenen menors vulnerables. 

Encara queden sis famílies a l’assentament il·legal de Cappont La Paeria segueix en negociacions amb la Generalitat per implementar una atenció integral per a les sis famílies que encara queden al campament gitano de Cappont. Rodamilans va indicar que ben aviat es reunirà amb l’administració catalana i subratlla que la solució no passa per resituar-los únicament en un pis, sinó per oferir-los acompanyament i ajuts de reinserció social i laboral. Mentre no es firmi l’acord, ERC exigeix un pis d’emergència per a la família amb un nadó que viu en condicions “infrahumanes” vora l’antiga N-II.

tracking