SEGRE

SALUT INICIATIVES

Professionals sanitaris pedagògics

El CAP de la Bordeta-els Magraners atansa la salut pública i el seu treball als alumnes d’Infantil || Destaquen la bona receptivitat tant dels petits com dels pares i els professors

D’esquerra a dreta, Natàlia, Teresa i Eva, que van impartir aquest curs en algunes de les sessions, davant dels dibuixos dels nens.

D’esquerra a dreta, Natàlia, Teresa i Eva, que van impartir aquest curs en algunes de les sessions, davant dels dibuixos dels nens.L.RIBES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“El balanç d’aquest any ha estat molt positiu i repetirem el curs vinent. Als professionals ens permet planificar-nos i preparar-nos millor les sessions”, assegura Eva Camats, referent d’infermeria comunitària de l’ambulatori.

En aquest sentit, aquest curs escolar només han impartit el programa al col·legi Joan Maragall, amb activitats sobre higiene dental i corporal, als alumnes de P-4 i P-5, i sobre què és i què es fa en un ambulatori, als de P-3. “És molt gratificant explicar-ho, els nens són proactius i estan molt motivats. Als més petits, és important treure’ls la por d’anar al metge i que coneguin alguns dels professionals que els atendran si algun dia necessiten anar al CAP”, explica Camats, que afegeix que als nens els va fer molta il·lusió veure que els seus dibuixos sobre l’ambulatori estan exposats.

Aquest curs han impartit el programa ‘L’escola al CAP’ al Joan Maragall i esperen afegir més centres

El curs vinent, tornaran a oferir el programa d’activitats a les direccions i AMPA dels cinc col·legis de la zona i esperen celebrar alguna sessió al mateix centre sanitari. També preveuen incloure sessions sobre alimentació saludable, polls (oberta a pares) i canvis al cos durant la pubertat.

De fet, la programació de l’àrea bàsica de la Bordeta-Cappont no és l’única que promouen els ambulatoris de Ponent. Les administracions locals i els departaments d’Ensenyament i de Salut també porten a terme altres projectes amb la finalitat d’atansar i fomentar els hàbits saludables entre nens i adolescents, com és el cas del programa Salut i escola, implementat per l’Institut Català de la Salut (ICS) en diversos instituts de Secundària; les caminades periòdiques que promouen alguns CAP, o L’aventura de la vida, que impulsa la Paeria.

tracking