SEGRE

HABITATGE

Cues per als ajuts de lloguer

Desenes de persones van anar a presentar ahir els papers l’últim dia del termini || Només a Lleida ciutat, la Paeria ha rebut 1.859 peticions

Cua ahir al matí davant de l’Oficina Municipal d’Habitatge del carrer Cavallers que dirigeix l’EMU.

Cua ahir al matí davant de l’Oficina Municipal d’Habitatge del carrer Cavallers que dirigeix l’EMU.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Oficina Municipal d’Habitatge del carrer Cavallers va registrar aquest dilluns llargues cues de persones interessades a demanar un dels ajuts al lloguer de la Generalitat l’últim dia de termini per fer-ho. Les cues han estat habituals, en una mesura o una altra, durant les últimes setmanes, des que es va obrir el termini per demanar els ajuts al maig, però van ser molts els que van esperar fins a última hora per tramitar la paperassa.

La Generalitat no va oferir aquest dilluns dades sobre el nombre de sol·licituds presentades, però només a Lleida capital, l’Oficina Municipal d’Habitatge ha tramitat un total de 1.859 peticions, va informar la Paeria. Els ajuts cobreixen un import màxim del 40% del preu del lloguer, que en el cas de la província de Lleida no pot superar els 400 € al mes si es vol optar a l’ajuda que serà, per tant, de 160 € com a màxim.

“He vingut a demanar l’ajuda per a la meua filla. Està separada amb dos fills i no treballa, cobra el Pirmi i no arriba de cap manera, hem d’ajudar-la els pares com podem”, va explicar María Ángeles, una de persones que va acudir aquest dilluns a demanar aquest ajut.

“Visc de lloguer, però estic sola i tinc tres fills. Pago 360 euros de lloguer i m’aniria molt bé l’ajuda perquè tinc moltes despeses. L’any passat me la van denegar perquè em faltava un paper i no me’n vaig assabentar, però altres anys sí que me l’han donat”, va dir Mihaela, una altra de les sol·licitants.

“Anem molt justos i per això l’hem demanat, és la primera vegada. Vaig estar treballant però ara no, som cinc a la família i paguem 330 € al mes”, va afirmar Dris, un altre dels sol·licitants. “Visc amb la meua parella i, tot i que treballem els dos, ella és autònoma i només cobra quan té feina. Paguem uns 340 euros de lloguer i anem una mica justos”, va assenyalar Cristian. Aquestes persones hauran d’esperar ara fins a la resolució de les sol·licituds, que no arribarà fins passat l’estiu.

Per accedir als ajuts han d’acreditar la residència legal a Catalunya; ser titular d’un contracte de lloguer i estar al dia del pagament de les rendes; no tenir un pis en propietat ni deutes tributaris; i no superar els límits de renda, que varien segons la composició familiar.

Queixa per incivisme d’una família en pisos socials de Balàfia Veïns del bloc de pisos socials de la Generalitat situat al número dos de la plaça Països Catalans, a Balàfia, denuncien els greus problemes de convivència que ocasiona la família que viu en un dels pisos. “Hem estat tres anys sense dormir i en un mal viure. Ens hem queixat moltes vegades a l’Agència de l’Habitatge i als Mossos d’Esquadra però no ens fan cas, sembla que els tinguin por”, va explicar una veïna. Segons va relatar, aquesta família arriba a acumular fins a divuit persones al pis, amb matalassos a terra, i ocupen zones comunes com el passadís, que serveix de zona de jocs dels nens. “Si els dius alguna cosa t’insulten i amenacen. Estan fent mil destrosses al pis i en tota la comunitat, orinen a qualsevol lloc... No es pot aguantar, però no vull haver d’anar-me’n de casa meua, que se’n vagin ells”, va explicar aquesta afectada. També van portar el cas al síndic de Greuges.

tracking