SEGRE

JUTJATS VEREDICTE

Declaren culpable d'homicidi l'acusat d'esquarterar un home

El jurat l’absol de profanació de cadàver i també exculpa el seu cunyat d’encobrir-lo || La Fiscalia sol·licita que el condemnin a dotze anys i mig de presó

L’acusat d’homicidi ahir a l’Audiència de Lleida després de la lectura del veredicte del jurat.

L’acusat d’homicidi ahir a l’Audiència de Lleida després de la lectura del veredicte del jurat.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jurat popular va declarar ahir culpable d’homicidi Cruz Javier de los Santos, el ciutadà dominicà de 39 anys que ha estat jutjat aquesta setmana a l’Audiència de Lleida per haver matat i esquarterat un compatriota, de 51 anys, i haver-se desfet de les seues restes al riu Segre el juny del 2011. Després d’un dia de deliberació i tres jornades de judici, el jurat va dictar ahir al matí el veredicte, en el qual va declarar culpable d’homicidi l’acusat amb set vots a favor i dos en contra. D’aquesta forma, creu provat que va cometre el crim per les restes de sang de la víctima trobades en una habitació d’un immoble okupat situat al carrer Paer Casanovas. En aquest sentit, conclouen que Javier de los Santos va matar Pedro Morales el 26 de juny del 2011 a l’habitació de la víctima, al mateix edifici, va arrossegar el seu cos per les escales i el va esquarterar al seu pis per després llençar les restes al riu, que van aparèixer entre el juliol i l’octubre del 2011 al pantà d’Utxesa i al parc de la Mitjana. També el va delatar la seua fugida precipitada a la República Dominicana. Tanmateix, el jurat va declarar no culpable Javier de los Santos del delicte de profanació al considerar que va esquarterar la víctima per desfer-se del cos com més aviat millor, sense “intenció de faltar al respecte a la seua memòria”. Un veredicte que van assolir amb sis vots a favor i tres en contra.

Quant a l’altre acusat, Oumar Cámara, que estava imputat per encobriment, el jurat el va declarar no culpable per unanimitat, a l’assenyalar que, malgrat que Javier de los Santos li va confessar el crim quan el va acompanyar a l’aeroport del Prat per fugir d’Espanya, queda eximit de responsabilitat al ser un familiar. En aquest sentit, el magistrat president de l’Audiència va absoldre in voce Javier de los Santos per un delicte de profanació de cadàver, pel qual la Fiscalia li demanava cinc mesos de presó, i també Cámara per encobriment, amb una petició fiscal de dos anys de presó.

Ara, l’Audiència de Lleida haurà de dictar sentència pel delicte d’homicidi, per al qual la Fiscalia va mantenir la seua petició de condemna de dotze anys i mig, mentre la defensa va sol·licitar la pena mínima i estudia recórrer.

tracking