SEGRE

LABORAL FUNCIONARIS

La Paeria tindrà més de mig miler de baixes per jubilació fins al 2030 que haurà de cobrir

Són els que ara superen els cinquanta anys i bona part ostenta els càrrecs de més responsabilitat || L’ajuntament impulsarà un pla de transició que inclogui la transmissió de coneixement

Imatge d’arxiu d’una assemblea de treballadors municipals a la sala Alfred Perenya.

Imatge d’arxiu d’una assemblea de treballadors municipals a la sala Alfred Perenya.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria haurà de renovar en un període de poc més d’una dècada prop de la meitat de la plantilla a causa de les jubilacions. Un informe elaborat per l’àrea de recursos humans indica que actualment hi ha un total de 516 empleats de més de 50 anys que es jubilaran des d’ara fins poc després del 2030. Els primers, que ho faran de forma progressiva, seran 110 que tenen entre 61 i 65 anys; posteriorment arribarà el torn per a 174 que tenen entre 56 i 60 anys; i finalment 232 més que ara tenen entre 50 i 55.

A més, es dóna la circumstància que un bon nombre de jubilacions afecten el personal directiu, ja que un total de 193 són del grup A (que ocupen la cúspide de l’escalafó dels funcionaris) o bé caps de negociat o d’unitat tècnica. Aquesta situació està motivada perquè l’ajuntament va ampliar substancialment la plantilla a començaments dels anys vuitanta, amb les primeres corporacions democràtiques, quan es van crear àrees com les de serveis socials o escoles bressol i també se’n van ampliar altres ja existents.

El gruix de les jubilacions arribarà a partir del 2020, per tant encara hi ha temps per preparar el relleu

Ara, l’edat mitjana del personal de la Paeria és de 48 anys. Fonts municipals van indicar que, especialment pel que fa als càrrecs directius, serà necessari preparar un pla de transició que no només prevegi les persones que poden prendre’n el relleu, sinó que els faciliti la formació i la transmissió del coneixement i la informació per part dels que deixaran el lloc per motius d’edat. El gruix de les jubilacions tindrà lloc a partir del 2020, de manera que queda un temps per preparar la transició.

La tinenta d’alcalde de Recursos Humans, Montse Mínguez, va assenyalar que “elaborarem plans de formació, facilitarem la mobilitat horitzontal i estem fent promocions internes”.

D’altra banda, el consistori espera l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat per veure com queden les limitacions a les taxes de reposició de vacants. Encara que en serveis considerats essencials com a seguretat el Govern ja ha ampliat la taxa al 100%, en altres sectors encara manté limitacions.

No obstant això, tot fa preveure que s’aniran relaxant, després de l’acord de principis d’any entre el ministeri i els principals sindicats per impulsar una gran oferta d’ocupació pública al llarg de tres anys per reduir l’alt percentatge actual d’interins i temporals en l’administració.

Està pendent resituar personal pel Morera Una altra de les qüestions que té sobre la taula l’ajuntament pel que fa a la gestió del personal, és la reubicació d’espais de treball per la pròxima conversió de l’edifici de l’antiga Audiència al nou Museu Morera. Aquest immoble acull actualment els serveis socials i altres departaments com Salut Pública, Seguretat i les oficines de la Junta de Personal i el Comitè d’Empresa, que s’hauran de traslladar.

tracking