SEGRE

MEDI AMBIENT

Ilnet demana prorrogar la concessió de la recollida de brossa a la capital

Acaba el març del 2018, i la Paeria estudia si acceptar o convocar un altre concurs

Un operari d’Ilnet escombra el carrer.

Un operari d’Ilnet escombra el carrer.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ilnet ha presentat una sol·licitud a l’ajuntament de Lleida per demanar la pròrroga de la concessió del servei de recollida d’escombraries i neteja de la ciutat, el contracte anual més gran del consistori, la vigència del qual acaba el març del 2018.

El contracte preveu que la pròrroga pugui fer-se any a any o per un període més llarg, amb un límit de vuit exercicis. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Fèlix Larrosa, van explicar que encara no han pres una decisió sobre si es farà una nova pròrroga del contracte, que ja es va prolongar per dos anys el 2016, o si es farà un nou concurs.

Urbanisme ha encarregat informes tècnics per analitzar el funcionament del servei, d’una banda, i per valorar la necessitat de noves inversions que requereix, per una altra.

En funció del resultat d’aquestes anàlisis tècniques, el govern municipal prendrà una decisió. “Els nivells de satisfacció són alts, però sempre hi ha coses a millorar que podrien abordar-se”, va apuntar Larrosa, mentre que Ros va destacar que una pròrroga permet també la inclusió de noves inversions per millorar el servei.

De fet, l’anterior pròrroga, que va entrar en vigor el març del 2016 al complir-se els deu anys de vigència del contracte, va comportar una inversió extra d’1,5 milions d’euros, tot i que alguna de les millores encara està pendent d’implantar-se, com és el cas del pla pilot per a una prova pilot de recollida d’escombraries porta a porta en un barri de la ciutat.

Diversos grups polítics de la Paeria, en especial ERC-Avancem, Crida per Lleida i el Comú, són partidaris de la municipalització de serveis municipals.

El contracte preveu possibles pròrrogues anuals o per un període més llarg fins a un límit de 8 exercicis

De fet, en l’últim ple extraordinari sobre l’estat de la ciutat, el passat dia 20, la Crida va presentar una proposta de resolució en la qual reclamava elaborar estudis sobre els models de gestió del servei de recollida de residus i neteja viària i que la decisió sobre quin model aplicar es prengui abans que finalitzi aquest any. La proposta va ser rebutjada.

tracking