SEGRE

MEDI AMBIENT

La Paeria preveu retirar per fi les algues del riu demà

Una empresa utilitzarà una barca especial per arrancar-les || La seua acumulació propicia la proliferació de la mosca negra

Un ànec nadant entre les algues que proliferen al Segre.

Un ànec nadant entre les algues que proliferen al Segre.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria té previst retirar finalment algues de la canalització del riu Segre ben aviat, després que la setmana passada es va reunir amb la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) per demanar-li que assumís la neteja d’aquestes plantes aquàtiques.

De fet, les dos administracions van discrepar sobre quina s’havia d’encarregar de portar a terme aquesta tasca, però la qüestió és que amb tota probabilitat demà dijous les retirarà una empresa contractada pel consistori utilitzant una barca especial per arrancar-les.

La firma Tot Servei La Noguera preveu iniciar avui dimecres els treballs previs i segurament demà ja podrà començar a retirar els macròfits pel punt de la canalització que determini l’ajuntament.

L’acumulació d’algues és evident a tot el traçat de la canalització del riu Segre. El seu gran nombre, juntament amb les altes temperatures, propicia la proliferació de la mosca negra.

En les últimes setmanes, veïns i establiments pròxims al riu dels barris de Pardinyes i Cappont van registrar múltiples queixes per picades de mosquits i també de mosca negra. A més a més, també hi va haver queixes a la Bordeta i a Balàfia.

Així mateix, la proliferació d’algues al curs del Segre s’ha convertit fins i tot en un problema que frena els regs dels canals d’Urgell i Segarra-Garrigues, com va publicar aquest diari.

tracking