SEGRE

INTEGRACIÓ

Les cinc famílies del campament de Cappont, en pisos d'aquí a un any

Generalitat i Paeria contractaran més educadors i preveuen més vivendes socials

Vista d’ahir de l’assentament de Cappont, al costat de l’antic hotel Ilerda.

Vista d’ahir de l’assentament de Cappont, al costat de l’antic hotel Ilerda.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat i la Paeria, amb la col·laboració de la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (Fagic), confien que l’estiu vinent ja no quedarà cap família vivint a l’assentament de Cappont, darrere de l’antic hotel Ilerda, en el qual actualment habiten cinc famílies.

Per fer-ho possible, totes dos administracions intensificaran el pla transversal d’inserció social a partir del setembre per reallotjar aquestes cinc famílies gitanes en pisos socials i fer-los un seguiment exhaustiu per garantir-ne la plena integració en la vida comunitària.

El projecte també preveu la intervenció a unes altres setze famílies que havien viscut en barraques del campament i que en el dia d’avui okupen habitatges (4 famílies), estan en procés de reallotjament (11) o estan allotjades en un habitatge d’emergència (1).

“La solució habitacional no és suficient, ja que moltes famílies només han viscut la realitat del campament i el procés d’adaptació és complex”, va explicar aquest dimarts Joan Santacana, director territorial de Benestar Social, per la qual cosa, si això no va unit a un acompanyament, és possible que tornin al campament.

En aquest sentit, negocien dotacions pressupostàries per contractar almenys dos treballadors socials més i aconseguir, almenys, onze pisos socials, segons va indicar Xavier Rodamilans, tinent d’alcalde de Serveis Socials.

La Paeria i la Generalitat van posar en marxa el desembre passat un pla de quatre anys per fer desaparèixer els assentaments gitanos que encara persisteixen al costat de l’Ll-11. aquest dimarts es va fer una nova reunió tècnica amb representants d’Habitatge, Benestar Social, la Fangic i la Paeria.

Una situació ‘enquistada’ a la zona des de la dècada dels noranta La problemàtica dels assentaments il·legals de barraques en aquesta zona de Cappont és constant des dels anys 90, quan la Paeria va instal·lar una trentena de mòduls prefabricats a Tarradellas que van allotjar centenars de persones i que van ser retirats el 1996 pel seu mal estat. A pesar del desmantellament, els assentaments no van finalitzar, encara que van ser més petits. El solar de l’antiga hípica de Cappont i aquest últim, ubicat darrere de l’antic Ilerda, són alguns exemples.

tracking