SEGRE

RECURSOS

Els pares demanen patis amb ombra i aules climatitzades

I més inversió en el manteniment per evitar la calor del juny passat || A Lleida, algunes aules van arribar als 35 ºC

Alumnes del Frederic Godàs combatent la calor aquest juny.

Alumnes del Frederic Godàs combatent la calor aquest juny.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació d’Associacions de Pares i Mares de Catalunya (Fapac) reclama a la conselleria d’Ensenyament mesures concretes i més inversió per garantir que les classes puguin fer-se amb normalitat a tots els centres educatius quan les temperatures superin els 27 graus centígrads.

I és que, amb l’onada de calor registrada a mitjans del mes de juny passat, algunes aules van arribar als 35 ºC, la qual cosa va dificultar el desenvolupament de les jornades lectives. En concret, la federació demana dotar els patis i espais exteriors dels centres, “com a part” que són de les instal·lacions, d’ombres i vegetació.

Així mateix, exigeixen un correcte manteniment dels actuals edificis per evitar, entre altres aspectes, que siguin les AMPA les que hagin de mitigar les deficiències estructurals o la falta d’actuacions assumint el cost de ventiladors o d’equips de refrigeració. Finalment, reclamen que tots els barracons i mòduls prefabricats estiguin climatitzats (l’escola de Pinyana ja ho està).

La Fapac també recorda que aquests episodis de calor es repeteixen cada començament i final de curs i que sovint deriven en falta de concentració, marejos i deshidratació. El mes passat, els centres lleidatans van optar per remullar els alumnes o portar ventiladors de casa.

Per la seua banda, Ensenyament es planteja avançar una hora la jornada lectiva si es repeteix aquesta situació el curs vinent.

tracking