SEGRE

Una vuitantena de joves es formen a Gardeny en drons i meteorologia

Han dissenyat, construït i programat tres drons submarins

La demostració del dron submbarí.

Una vuitantena de joves es formen a Gardeny en drons i meteorologiaLleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident del Parc Científic i alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presidit aquest divendres la cloenda de la Setmana Científic-ROV de drons submarins, que s’ha desenvolupat al Parc Científic. En l’acte també han participat el tinent d’alcalde Rafael Peris; el president de l’associació Lleida Drone, Andreu Ibáñez, i el gerent del Parc, Josep Clotet.

Ros ha destacat que el Parc Científic impulsa iniciatives d’aquest tipus amb la finalitat de potenciar l’ús de les noves tecnologies i la divulgació científica entre els joves, també orientades a la recerca. L’alcalde ha afegit que, de moment, les activitats tecnològiques, que fa deu anys que es desenvolupen al parc, compten amb una cinquantena d’inscrits.

Vint joves, dues noies i 18 nois d’entre 13 i 16 anys, han participat des del passat dilluns, dia 3, fins aquest divendres en el curs. També l’han seguit els deu becaris de Google que actualment fan pràctiques en el Liquid Galaxy Lab del Parc Científic. Els joves han dissenyat, construït i programat tres drons submarins.

Durant l’acte, dos dels alumnes han fet una presentació en vídeo de l’activitat. Després, els participants han realitzat una demostració de navegació d’un ROV en una piscina instal·lada per a aquesta ocasió. La cloenda ha comptat amb la presència de familiars dels joves.

tracking