SEGRE

EQUIPAMENTS

La Paeria amplia a 136 les places de l'alberg per allotjar temporers

L’alcalde firma el decret que autoritza la “sobreocupació” de l’hostal Jericó || Després de constatar que catorze persones dormien al carrer la nit anterior

Fa dos estius ja es van instal·lar més llits a l’hostal Jericó.

Fa dos estius ja es van instal·lar més llits a l’hostal Jericó.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’alcalde, Àngel Ros, va firmar aquest dimecres el decret que permet la “sobreocupació” de l’hostal Jericó, que ofereix el servei d’alberg municipal, per poder acollir temporers que dormen al carrer. El tinent d’alcalde Xavier Rodamilans així ho va anunciar aquest dimecres a la comissió de Serveis a les Persones.

Aquesta possibilitat estava prevista des de l’inici de la campanya i la Paeria va optar per activar-la després que la nit anterior educadors gestionessin l’allotjament de catorze persones que dormien al carrer. Fins ara, els temporers tenien a la seua disposició vuitanta places a l’alberg i des d’aquest dimecres compten amb 136.

L’ajuntament impulsa un codi propi de contractació pública socialment responsable

Fa dos anys, l’hostal Jericó ja va instal·lar a començaments d’agost 25 llits cedits per Creu Roja en dos sales polivalents per acollir temporers que dormien a la plaça del Seminari. Una portaveu municipal va indicar que s’intentaran prioritzar “les urgències, els treballadors que busquen feina o les situacions particulars que els educadors de carrer determinin”, encara que preservant la filosofia del pla d’acollida, que preveu allotjament fins que troba feina.

La Paeria destaca la tasca que s’efectua des de l’oficina única per atendre les persones que arriben a la ciutat en el marc de la campanya de la fruita, que té com a centre d’operacions l’antic convent de Santa Clara i que compta amb la implicació dels sindicats. Així mateix, va remarcar que “cap situació d’urgència es queda sense atenció”.

Per la seua banda, el grup municipal de la Crida va denunciar la setmana passada que prop de 150 temporers amb contracte de treball no disposen d’allotjament a Lleida ciutat, i en culpa les Empreses de Treball Temporal.

A la campanya d’atenció a temporers de l’estiu passat van atendre 630 persones, 43 menys que l’any anterior, de les quals 468 van rebre allotjament i àpats a l’alberg Jericó (71 cada dia de mitjana).

Estudien si és viable obrir les piscines una hora més La comissió va aprovar aquest dimecres la proposta de la Crida d’estudiar la possibilitat d’obrir una hora més les piscines municipals, de manera que tancarien a les 20.30 hores. El regidor de la Crida, Francesc Gabarrell va afirmar que es va acordar per unanimitat analitzar si és viable de cara a l’any vinent. La tinenta d’alcalde Montse Parra va dir que ampliar l’horari comportaria una despesa considerable, a més d’haver de moure activitats que es fan després de l’horari de bany. No obstant, va indicar que ho estudiaran. D’altra banda, el tinent d’alcalde Xavier Rodamilans va afirmar que la Paeria impulsarà un codi propi per a la contractació pública socialment responsable. Va explicar que mentre redacten aquest document aplicaran el que va aprovar la Generalitat el passat 20 de juny. Així mateix, la comissió va donar compte d’ajuts econòmics a famílies. En total, cent vint per un import conjunt de 69.801,63 euros.

tracking