SEGRE

PREVENCIÓ

Lleida registra un de cada tres morts de trànsit de Catalunya

Un total de 66 persones han perdut la vida a la carretera, 22 en accidents a les comarques lleidatanes || El 2016 hi va haver 30 morts, la xifra més baixa en dècades

Lleida registra un de cada tres morts de trànsit de Catalunya

Lleida registra un de cada tres morts de trànsit de CatalunyaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 22 persones han mort aquest any en accidents de trànsit a les comarques de Lleida, xifra que representa un de cada tres morts de Catalunya, que el primer semestre de l’any va registrar 66 morts.

S’ha de recordar que en tot l’any passat van perdre la vida un total de trenta persones a Ponent, la xifra més baixa des que se’n tenen estadístiques. Precisament aquest dijous, el departament d’Interior i el Servei Català de Trànsit van presentar la campanya de publicitat Visió zero, que té com a objectiu reduir a zero les morts a les carreteres amb un missatge que apel·la als sentiments de l’espectador recordant-li que els seus éssers estimats també poden ser víctimes.

Trànsit apel·la als sentiments per reduir a zero les víctimes mortals a la carretera

A l’anunci, amb el missatge “Tots tenim família. A la carretera víctimes 0”, s’informa ciutadans anònims que la xifra de víctimes a Catalunya ha passat de 261 a 231 morts entre el 2015 i el 2016 i es pregunta quina hauria de ser la xifra aquest any, per seguidament mostrar que, malgrat que la xifra que donen com a resposta és baixa, les víctimes podrien ser els seus familiars més propers.

La campanya es basa en la política de visió 0, que va començar a implementar Suècia el 2000 i que busca reduir al mínim la xifra de morts i arribar a 0 el 2050, un objectiu que per al conseller d’Interior, Jordi Jané, i la directora de Trànsit, Eugènia Doménech, “no és una utopia”.

Jané va recordar que 778 persones van morir el 2000 a Catalunya en accidents mentre que el 2016 van ser 231, un 70% menys. Els 66 morts d’enguany és la xifra més baixa des que la Generalitat va assumir les competències de trànsit. No obstant, la situació a Lleida aquest any ha empitjorat.

tracking