SEGRE

HOSTALERIA SERVEIS

Pardinyes, Barri Antic i Universitat concentren el 40 per cent de les 560 terrasses de la ciutat

Entre les tres zones en sumen 220, mentre Clot, Cappont i Balàfia disposen en conjunt de 155

Diverses terrasses atapeïdes de clients ahir a la nit a la rambla Corregidor Escofet de Pardinyes.

Diverses terrasses atapeïdes de clients ahir a la nit a la rambla Corregidor Escofet de Pardinyes.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Lleida disposa actualment de 560 terrasses de bars repartides per tota la ciutat, encara que uns barris en concentren més que d’altres. Pardinyes és la zona que més n’ofereix, amb 80, seguida de prop pel Centre Històric, amb 75 i Universitat, amb 65, segons dades corresponents a les llicències d’ocupació de la via pública que atorga la Paeria per a aquest servei hoteler. Entre les tres en sumen 220, la qual cosa suposa un quaranta per cent del total.

Les segueixen al rànquing l’àrea de Príncep de Viana-Clot, que agrupa 53 terrasses, i els barris de Balàfia i Cappont, amb cinquanta cadascun. La Bordeta li trepitja els talons amb 40 i la zona de Xalert-Humbert Torres en té 30. Les altres zones que més terrasses oferten són la Mariola, amb 25, Camp d’Esports (23) i rambla Ferran-Estació (20). Així mateix, el Secà de Sant Pere en té 10 i Llívia, dos, i n’hi ha cinc més de les quals el consistori no ha facilitat la ubicació.

De fet, l’oferta de terrasses a la capital del Segrià no ha parat de créixer en els últims anys. Primer, arran de la llei antitabac de l’any 2011, que va treure els clients al carrer per fumar i va propiciar que en un any es passés de 286 terrasses a 490 (el 2012) i que obrissin tot l’any, no només a l’estiu. Després, la recuperada moda del vermut dels últims anys ha fet guanyar encara més clientela a les terrasses i els números han continuat augmentant. L’any 2014 es va arribar a les 573 i aquest any, a les 560 citades, amb una ocupació mitjana de vuit metres quadrats cada una.

Les terrasses també han guanyat pes en el lleure nocturn i per això la Federació d’Hostaleria reivindica poder tancar-les una hora més tard de diumenge a dijous (de les 00.30 a les 1.30 de diumenge) i mitja la resta de dies o vigílies de dies festius (de 2.00 a 2.30). No obstant, tal com va publicar aquest diari, l’ajuntament no prendrà una decisió fins a conèixer l’opinió dels veïns, per evitar per endavant possibles queixes per soroll.

La Paeria va plantejar la qüestió a la Federació d’Associacions de Veïns, que al seu torn està obtenint l’opinió de totes les entitats. En cas d’atendre finalment la petició dels hotelers, caldria modificar l’actual ordenança.

tracking