SEGRE

COMERÇ

La mediació en el traspàs de 75 negocis evita que tanquin a Lleida

El valor de les compravendes entre propietaris i emprenedors és de 2,1 milions || Aquest pla de Comerç impulsat el 2011 garanteix la continuïtat d’empreses

La mediació en el traspàs de 75 negocis evita que tanquin a Lleida

La mediació en el traspàs de 75 negocis evita que tanquin a LleidaMAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un total de 75 negocis han evitat abaixar la persiana a Ponent des del 2011 gràcies al programa d’assessorament Reempresa, que impulsa la direcció general de Comerç i la patronal Cecot, i que facilita la compravenda de petits negocis entre propietaris i reemprenedors que vulguin donar continuïtat a l’empresa.

Les transaccions s’han efectuat per valor de 2,18 milions d’euros que han permès salvaguardar uns 150 llocs de treball que, si no s’haguessin efectuat les compravendes, segurament s’haurien perdut. Dels 75 casos d’èxit de reempreses a la província, una trentena pertanyen al sector del comerç.

Muntsa Vilalta, directora de Comerç de la Generalitat, va destacar aquest dimarts la importància d’aquesta iniciativa, basada en la col·laboració publicoprivada, com una alternativa per a aquells casos en els quals el relleu generacional al capdavant d’una empresa familiar és difícil.

La innovació és un altre punt clau en aquestes cessions, ja que els emprenedors solen reformular la idea de negoci. En el conjunt de Catalunya, s’han formalitzat 1.300 reempreses d’èxit en sis anys i s’han mantingut 3.700 llocs de treball.

En primera persona

Carolina Juverías, propietària de Carolina Dotor:

«Volia el meu negoci, era la meua oportunitat»

“La meua il·lusió era tenir el meu negoci propi i fa quatre mesos que regento el meu centre de nutrició i dietètica a la Bordeta, després de diversos anys treballant en altres dietètiques i formant-me. Em vaig assabentar per un conegut que Glòria, l’antiga propietària, se’l volia vendre i em vaig posar en contacte amb ella, va ser la meua oportunitat”, explica Carolina Juverías.

“He personalitzat el negoci, ofereixo tallers de cuina saludable i cosmètica, però almenys no he hagut de començar de zero ni fer grans inversions en obres, encara que t’has de guanyar la confiança dels clients”, assenyala. En aquest sentit, apunta que va ser de gran ajuda l’assessorament en la cessió del negoci dels tècnics del programa Reempresa.

tracking