SEGRE

LLEIDA

Rajoy rebutja a Lleida el camí de la ruptura i apel·la al sentit comú

El president s’ha pronunciat sobre el referèndum en la inauguració del parador del Roser

Imatges de la inauguració del parador de Roser

Inauguració del parador del RoserOscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha rebutjat avui a Lleida els "camins de la ruptura que no porten d’enlloc" i ha advocat per la via de "l’empatia i el sentit comú" perquè considera que "són les que porten més lluny i per les quals en el futur transitarà el món"

Rajoy ha llançat aquest missatge en la seua intervenció en l’acte d’inauguració del Parador Nacional de Lleida i en una visita a Catalunya al mig del pols amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, pel referèndum independentista que pretén convocar per a l’1 d’octubre. El cap de l’Executiu ha posat el parador inaugurat avui com a exemple de col·laboració entre administracions i ha apostat per "connectar amb els altres" davant l’absurd de "posar balises entre nosaltres".

Respecte a l’acte d’inauguració d’avui, Rajoy ha dit que Espanya és líder en turisme al món, juntament amb França i els EUA, i que "alguna cosa haurem fet bé, perquè a Espanya no només se’n va, sinó que sempre es vol tornar".

Sobre Lleida, està convençut que el parador del Roser ajudarà a augmentar la xifra de visitants a la ciutat, que l’any 2016 va augmentar un 7%, i que "els catalans valoren els paradors perquè escullen lliurement on allotjar-se". Per finalitzar ha dit que "som el somni i la felicitat de molts que volen viure aquí els seus millors moments".

El president ha estat acompanyat pel ministre d’Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, i han estat també presents, entre d’altres, el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo; l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, del PSC; la secretària d’Estat de Turisme, Isabel Borrego, i la presidenta de Paradores, Ángeles Alarcó.

A l’acte havia estat convidat el conseller de la Generalitat amb competències en Turisme, Santi Vila, però aquest ha declinat la seua presència per motius d’agenda i el Govern de Puigdemont ha estat representat pel seu delegat a Lleida, Ramón Farré.

A l’arribada de Rajoy i Nadal al Parador, dos senadors d’ERC, Miguel Ángel Estradé i Xavier Castellana, els han entregat en mà sengles dvd amb el programa emès per TV3 "Les clavegueres d’Interior", sobre la denominada Operació Catalunya.

Rajoy inaugura el parador del Roser de Lleida

Rajoy inaugura el parador del Roser de LleidaOscar Mirón

tracking