SEGRE

UNIVERSITAT ECONOMIA

Nou de cada deu alumnes de la UdL, sense rebaixa del preu dels graus

Queden fora al sobrepassar els trams u i dos de renda familiar, fixats en 38.831 i 42.554 euros || La Universitat estima que els beneficiats seran uns 500

Alumnes a punt de començar la selectivitat el juny passat a la Universitat de Lleida.

Alumnes a punt de començar la selectivitat el juny passat a la Universitat de Lleida.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La rebaixa del 30 per cent del preu de les carreres per al curs vinent aprovada per la Generalitat deixarà fora nou de cada deu alumnes de la Universitat de Lleida (UdL). El decret determina una reducció del cost de la matrícula per als estudiants de famílies situades en els trams de renda un i dos, les que que tenen uns ingressos nets de 38.831 i 42.554 euros, respectivament (per a famílies de quatre membres).

Aquesta mesura suposa pagar entre 452 i 712 euros menys a l’any, però fonts de la Universitat de Lleida van confirmar que aquest curs només uns cinc-cents alumnes dels més de vuit mil matriculats als seus graus estaven en aquests dos llindars de renda. Per la seua part, una portaveu de la secretaria d’Universitats va indicar que al conjunt de Catalunya seran 13.000 els beneficiats per la reducció de preus aprovada.

Al seu torn, el Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (Ceucat) calcula que els afortunats només seran prop d’un cinc per cent dels 150.000 estudiants matriculats a les universitats públiques catalanes.

La resta de trams veuen congelades les taxes per cinquè any consecutiu, després de la gran pujada del 2012. No obstant, el decret també preveu reduir la penalització en les segones, terceres i quartes matrícules, que veuran multiplicat el preu del crèdit per 1,2, per 2,6 i per 3,6, respectivament. Així mateix, rebaixa el cost dels màsters habilitants (els necessaris per exercir una professió) entre un 5% i un 25%, també en funció de la renda, cosa que equivaldrà a un estalvi d’entre 124 i 617 euros.

En aquest cas, els estudiants ja van alertar que aquesta mesura només beneficiaria un 20% dels matriculats de màster. A Catalunya, els preus de graus i màsters són els més elevats de tot l’Estat.

Les enginyeries mantenen la bonificació

Els estudiants que es matriculin en enginyeries podran continuar sol·licitant un preu bonificat com si els estudis fossin de tipus B (35,77 euros per crèdit si no es té dret a la rebaixa per renda), quan realment són del C (39,53 euros). L’any 2015 es va canviar la categoria de forma atípica, cosa que va obligar a oferir aquesta bonificació ja en el mateix curs, que els alumnes han de demanar específicament. No obstant, només prop de la meitat ho acaben fent, de manera que la resta acaba pagant 225 euros més per curs.

tracking