SEGRE

URBANISME

El govern municipal renuncia que una part del Parc de les Arts sigui d'ús privat

La seua contraproposta a la moció de la plataforma veïnal preveu ubicar l’equipament en un altre lloc

Protesta de veïns amb pancartes, fa un mes, al solar on està previst el Parc de les Arts.

Protesta de veïns amb pancartes, fa un mes, al solar on està previst el Parc de les Arts.FIRMA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El govern municipal ha decidit modificar el plec de condicions per impulsar el projecte del Parc de les Arts, en un gran solar situat al carrer Alcalde Pujol, davant de l’oposició veïnal que havia suscitat. El PSC ha presentat una contraproposta a la moció plantejada per la plataforma El Parc és Nostre en el ple municipal d’avui divendres, que preveu que els 17.000 metres quadrats del parc siguin d’ús 100% públic, en lloc de dedicar-ne 6.000 a un equipament privat, com havia previst per finançar l’operació.

La primera tinent d’alcalde i portaveu del PSC, Montse Mínguez, va qualificar de “regal” per als veïns la proposta efectuada per l’equip de govern, després de reunir-se amb quatre membres de la plataforma.

ERC també n’ha retirat una altra i es faran les preguntes sobre decrets per escrit

“Tota la mobilització s’ha basat a dir que no volien que una part del solar es destinés a ús privat. Ara nosaltres ho acceptem, garantim el finançament per al Parc de les Arts amb el cànon de la concessió de l’equipament que es farà en un altre solar de la ciutat [va afirmar que no està decidit on] i a més fem un procés participatiu per definir el projecte”, va emfatitzar en aquest sentit Mínguez.

La portaveu socialista va afegir que “no entenc i ha estat tota una sorpresa que no acceptin aquesta transacció”. Els representants de la plataforma van afirmar que van presentar una proposta alternativa perquè es retiri tot el plec de condicions per a la redacció i l’execució del projecte, que el PSC no va acceptar, per la qual cosa mantenen la seua moció. Mínguez es va mostrar confiada que la seua proposta serà aprovada amb suport d’altres grups.

El plec de condicions per a aquest projecte de zona verda enjardinada preveu una concessió administrativa per cinquanta anys d’una porció de 6.000 metres quadrats del solar en el qual una empresa privada construiria un equipament. A canvi, l’empresa es comprometia a urbanitzar el parc, incloent-hi un local social, amb una inversió estimada d’un milió d’euros.

A més, els grups també han acordat que el debat sobre el compte general de l’ajuntament de l’any passat es faci de manera conjunta, encara que després es voti per punts, i que les preguntes sobre decrets es facin per escrit, en lloc de fer-les durant el ple, cosa que fins ara retardava notablement el seu desenvolupament.

les claus

  • Nova proposta. El govern municipal descarta ubicar un equipament privat en aquest solar d’Alcalde Pujol i admet que sigui 100% públic. No obstant, manté la fórmula de concessió d’espai públic per obtenir el finançament necessari. Ho farà, això sí, en un solar en una altra zona fora del pla parcial de Joc de la Bola. La proposta original plantejava dedicar un terç del solar del Parc de les Arts a aquest equipament i pagar-ne la urbanització amb el cànon obtingut.
  • Moció. Avui divendres està previst el debat al ple d’una moció de la plataforma veïnal que demanava la retirada del projecte. El PSC ha presentat una proposta de transacció. 

Ajorna la moció per prioritzar l’eix social al nacional El grup municipal del PSC també ha acordat posposar la presentació d’una moció que havia plantejat per reclamar que l’educació, l’ocupació i l’atenció social fossin considerades les “veritables estructures d’estat” i es prioritzés la recuperació social al procés independentista. La portaveu socialista, Montse Mínguez, va explicar que consideren que la moció pot debatre’s en el ple del setembre i que, d’aquesta manera, podrà agilitzar-se un ple que prometia ser interminable. Va afegir que ERC, per la seua banda, també ha acceptat ajornar la moció que havia presentat, que advocava per l’adhesió de la Paeria a un programa d’homogeneïtzació de processos per a tributs i cotitzacions socials.

tracking