SEGRE

HABITATGE SOCIAL

Denuncien l'assignació de pisos d'emergència buits i sense serveis

La PAH insta administracions a validar-ne l’estat abans d’entregar-los a gent vulnerable || “L’alta de la llum em va costar 244 € i en cobro 423 al mes, és inassumible”

Susana mostra la cisterna del vàter, que està trencada.

Susana mostra la cisterna del vàter, que està trencada.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) denuncia que la taula d’emergència habitacional (formada per l’EMU, Serveis Socials de Paeria i Habitatge de la Generalitat) assigna alguns pisos en mal estat o sense un mínim de condicions per entrar-hi a viure.

“Els beneficiaris d’aquests habitatges compten amb pocs recursos econòmics. No és concebible que entreguin les claus sense els subministraments d’aigua, llum i gas donats d’alta o sense revisar les instal·lacions o sense un mínim de mobles o equipament indispensables”, va indicar aquest dilluns Henry Mora, portaveu de la plataforma antidesnonaments.

La taula d’emergència es reuneix cada mes i assigna pisos després de valorar les situacions de sol·licitants

És el cas de Susana, a la qual van assignar un pis a la rambla Ferran fa un mes però encara no hi ha dormit cap nit. “Dormo a casa d’una amiga perquè no hi ha cap moble, tampoc llit ni nevera, i no estaven donats d’alta la llum ni el gas. Vaig contractar la llum fa uns dies i em va costar 244 euros, i els meus únics ingressos són una ajuda de 423 euros. Els números no em surten”, lamenta, mentre que recorda que abans que li assignessin aquest habitatge social vivia d’okupa.

El contracte del pis el va firmar el passat 27 de juny amb l’Agència de l’Habitatge i paga un lloguer de 35 euros. Li van assegurar que li abonarien l’import de les factures, explica, encara que de moment no ha cobrat res.

El pis encara no té gas, ni aigua calenta, i tampoc funciona la cisterna del vàter, malgrat que ho ha denunciat en diverses ocasions. Encara que s’ha de destacar que en general el pis està en bon estat, l’escala d’accés a l’habitació és molt estreta i “no hi passa un somier”, va assegurar.

La taula d’emergència social es reuneix una vegada al mes per valorar els expedients dels sol·licitants i assignar pisos segons la disponibilitat del fons d’habitatges socials.

Susana mostra la cisterna del vàter, que està trencada.

Susana mostra la cisterna del vàter, que està trencada.ÒSCAR MIRÓN

tracking