SEGRE

EQUIPAMENTS

Laboratori capdavanter a l'hospital Arnau per investigar la tuberculosi

Treu a concurs les obres per un pressupost de 464.409 euros || Estarà ubicat a la segona planta i l’estructura modular facilitarà futures ampliacions

La nova sala de microbiologia s’instal·larà a la segona planta de l’Arnau.

La nova sala de microbiologia s’instal·larà a la segona planta de l’Arnau.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’hospital Arnau de Vilanova ampliarà i millorarà la seguretat del laboratori de microbiologia, que disposarà d’una sala específica per a la investigació sobre la tuberculosi. El nou espai complirà uns requisits molt estrictes en matèria de seguretat biològica per garantir l’hermeticitat i la contenció dels professionals que hi treballaran, amb la qual cosa se situarà al nivell dels laboratoris punters.

El pressupost de licitació de les obres del laboratori és d’un import total de 464.409,66 euros i les empreses interessades poden presentar-hi ofertes fins al dia 7 de setembre. Segons el plec de les clàusules tècniques del concurs, les noves instal·lacions s’ubicaran a la segona planta de l’hospital, comptaran amb una estructura modular metàl·lica transportable i ampliable en un futur.

La memòria descriptiva del projecte preveu un mòdul de 62,73 metres quadrats de superfície que inclou dos laboratoris, zones per treure’s la roba del carrer i vestir-se amb la indumentària necessària, zona de dutxes i un vestíbul, entre altres estances.

La porta d’accés al mòdul i a la zona de nivell de Bioseguretat 3 (BSL3) disposaran d’una junta inflable per segellar totalment l’entrada i garantir la màxima contenció. El laboratori també haurà de comptar amb una escala metàl·lica d’accés a la coberta, on hi haurà les instal·lacions de fontaneria, sanejament i electricitat. La tuberculosi és la malaltia infecciosa més letal del planeta, existeix tractament per curar-la i Lleida registra aproximadament vuitanta casos anuals.

dades

  • 464.409 euros amb IVA. Pressupost de la licitació de l’obra del laboratori i el termini de construcció és de tres mesos.
  • 62,73 metres quadrats. Serà la superfície del mòdul per investigar la tuberculosi, que inclourà dutxes i dos laboratoris. 

Oposicions per cobrir 34 places de metges a l’hospital L’Arnau de Vilanova, a través de l’Institut Català de la Salut (ICS), convoca oposicions per cobrir trenta-quatre places de facultatius especialistes que ara ocupen interins. El termini d’inscripcions estarà obert fins al pròxim dia 20 de setembre i es tracta de la primera gran convocatòria de places mèdiques hospitalàries després de les retallades per la crisi. Per especialitats, l’Arnau ofereix places d’anatomia patològica (1), anestesiologia i reanimació (3), angiologia i cirurgia vascular (1), aparell digestiu (2), cardiologia (2), cirurgia general i de l’aparell digestiu (2), cirurgia oral i maxil·lofacial (1), cirurgia ortopèdica i traumatologia (2), cirurgia toràcica (1), endocrinologia i nutrició (1), farmàcia hospitalària (1), medicina familiar i comunitària (2), medicina interna (2), nefrologia (1), neurocirurgia (1), neurologia (1), obstetrícia i ginecologia (2), oftalmologia (1), oncologia radioteràpica (2), pediatria general (1), radiofísica hospitalària (1) i urologia (3). En el conjunt dels vuit hospitals públics catalans s’ofereixen un total de 337 places, si bé no comportaran un augment del personal perquè en totes hi ha personal interí.

tracking