SEGRE

URBANISME

El jutge obliga la Paeria a pagar ara 53.401 € per una obra del 1998

Ha de retornar a la firma Corsán la fiança de la tercera fase de la rambla de Pardinyes

Imatge d’arxiu de la reparació d’un dels últims clots apareguts en aquesta rambla.

Imatge d’arxiu de la reparació d’un dels últims clots apareguts en aquesta rambla.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La urbanització de la rambla de Pardinyes, executada entre finals dels anys noranta i principis d’aquest segle, ha generat un epíleg desagradable per a l’ajuntament després que el jutjat contenciós hagi sentenciat que ha d’abonar 53.401,78 euros a l’empresa Corsán Corviam per les obres de la tercera fase, adjudicades el 1998, fa 19 anys.

La sentència, dictada a començaments d’aquest any, és ferma després que la Paeria desestimés recórrer-la. Aquest import és el que la constructora va dipositar com a fiança en el moment en què va firmar el contracte, el setembre del 1998, i que l’ajuntament no li havia tornat, denegant diverses sol·licituds, per les nombroses reparacions que va haver d’efectuar en anys posteriors per clots apareguts a la calçada, la majoria originats per filtracions d’un col·lector.

La jutge detalla que la Paeria va firmar l’acta de recepció definitiva d’aquestes obres el 6 de setembre del 1999, fixant “un termini de garantia d’un any conforme al plec de clàusules administratives”.

Afegeix que Corsán va sol·licitar la devolució de la fiança el febrer del 2006, el juliol del mateix any i, posteriorment, el 2008, 2009, dos vegades el 2012 i el setembre del 2013, i que “en data de 7 de juliol del 2014 consta informe municipal on s’informa desfavorablement a la devolució de la garantia per vicis ocults requerint la recurrent perquè presenti proposta tècnica de reparació definitiva del col·lector en el termini de 6 mesos”.

La jutge destaca que la Paeria va firmar l’acta de recepció de les obres sense cap objecció i que tampoc va fer cap reclamació durant l’any fixat com a termini de garantia, de forma que conclou que no pot retenir la fiança “sobretot quan l’informe que posa de manifest l’existència de vicis ocults és de data de 7 de juliol del 2014, és a dir, gairebé 15 anys després de les obres”, i considera que no queda acreditat que aquests defectes siguin imputables a la constructora.

Per això, obliga la Paeria a retornar els 53.401,78 euros de fiança i li imposa també les costes del judici, de 1.500 euros.

tracking