SEGRE

UNIVERSITAT INTERNACIONALITZACIÓ

La UdL tindrà titulacions conjuntes amb sis universitats de Xile

Els alumnes es matricularan a Lleida i el país sud-americà i els títols tindran validesa en els dos estats || Oferiran els primers màsters el curs 2018-19

Al país d’origen - El passat curs, la UdL comptava amb una trentena d’alumnes llatinoamericans als seus centres. El nou projecte permetrà que tingui estudiants en un altre país, en aquest cas Xile.

Al país d’origen - El passat curs, la UdL comptava amb una trentena d’alumnes llatinoamericans als seus centres. El nou projecte permetrà que tingui estudiants en un altre país, en aquest cas Xile.UDL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Universitat de Lleida (UdL) i sis universitats xilenes oferiran titulacions conjuntes a partir del curs 2018-2019. Les dos parts segellaran el protocol de creació de la xarxa d’universitats a començaments del pròxim curs. El vicerector de Docència de la UdL, Francisco García, va destacar que aquestes sis universitats sumen 86.000 estudiants i 6.000 professors. Va detallar que el projecte preveu oferir tant una mateixa titulació impartida entre Lleida i Xile com dobles titulacions compaginant-ne alguna de la UdL amb una altra de Xile. Els alumnes estaran matriculats a les dos universitats i els seus títols tindran validesa a Xile i a Espanya. García va indicar que inicialment aquesta col·laboració se centrarà en els màsters i va afegir que treballen en una dotzena de projectes en àmbits com l’agricultura de precisió, enginyeria forestal, formació de professorat, promoció de la salut pública, fisioteràpia, història comparada, veterinària, informàtica, indústria agroalimentària o treball social. També es preveu estendre aquesta col·laboració a doctorats, graus i projectes d’investigació. El model de docència serà semipresencial, sempre amb una part intensiva presencial, que es farà preferentment a Xile, amb la qual cosa docents de Lleida es desplaçaran a aquest país, encara que també podrà fer-se a la inversa.

Aquesta iniciativa pretén impulsar la internacionalització de la UdL i captar nous estudiants, la qual cosa al seu torn generarà nous ingressos, ja que l’import de la matrícula dels estudiants xilens es repartirà entre les universitats del seu país i la de Lleida.

La UdL confia que aquest projecte li permetrà guanyar estudiants, sobretot de màsters

Les universitats que participaran en aquesta xarxa amb la UdL són la Técnica Federico de Santamaría, la Pontificia Universidad Católica (totes dos de Valparaíso), l’Austral de Xile (Valdivia), la Universidad Católica de Temuco, la d’Atacama (Copiapó) i la de Los Lagos (Osorno), totes ubicades en localitats que tenen entre 160.000 i 800.000 habitants. García va subratllar que l’acord global es basa en la reciprocitat, la igualtat i la cooperació.

tracking