SEGRE

EDUCACIÓ NOU CURS

Ensenyament activa el pla contra les agressions de pares a professors

El Govern podrà presentar la denúncia judicial

Un docent de l’institut de Bellcaire va ser agredit l’any passat.

Un docent de l’institut de Bellcaire va ser agredit l’any passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d’Ensenyament activarà ja aquest mes de setembre, amb l’inici del nou curs, el protocol de prevenció, detecció i actuació davant d’agressions a docents i personal dels centres educatius que, entre altres mesures, inclou la possibilitat que la mateixa Generalitat denunciï per via judicial els pares o altres persones de fora del centre que agredeixin un professor. L’actuació judicial per part de l’administració està prevista malgrat que el mateix docent agredit no vulgui fer-ho. Així, el protocol, pactat per Ensenyament i els representants sindicals el mes de maig passat, estableix que l’Advocacia de la Generalitat podrà presentar-se com a acusació particular o presentar la denúncia en casos de violència de tercers contra el personal dels centres. El document va incloure la possibilitat que sigui Ensenyament qui presenti la denúncia com a prevenció davant de la possibilitat que el docent pogués sentir-se molt pressionat o coaccionat per part dels agressors.

A banda d’agressions, el protocol estableix els passos que cal seguir davant d’amenaces, coaccions,

La Generalitat podrà portar els agressors davant del jutge encara que el docent no vulgui fer-ho

injúries i calúmnies contra el personal educatiu que es produeixin dins o fora del centre i derivades de l’exercici de les seues funcions.

Detalla els passos a seguir, que comencen amb la comunicació dels fets per part de l’afectat, i les mesures que ha d’adoptar la direcció del centre, tant de suport al personal com d’informació a la inspecció educativa, que al seu torn proposa les actuacions corresponents.

En canvi, no contempla la violència causada per part de l’alumnat del mateix centre, ni l’assetjament laboral o sexual, ni tampoc la violència entre treballadors.

tracking