SEGRE

SANITAT

Investiguen una mútua denunciada per una lleidatana per negligència

La Seguretat Social obre expedient a Tarragona a l’empresa, que ja ha estat sancionada per la Generalitat || El primer judici per aquest cas es farà al setembre

L’afectada, Cristina Díaz, l’octubre passat abans de sotmetre’s a una operació a l’Arnau.

L’afectada, Cristina Díaz, l’octubre passat abans de sotmetre’s a una operació a l’Arnau.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Institut de la Seguretat Social a Lleida ha obert un expedient de revisió d’ofici a una mútua acusada de negligència en el tractament d’una tècnica d’infermeria lleidatana que s’ha quedat coixa per tota la vida. La víctima, Cristina Díaz, de 42 anys, ja ha portat el cas als tribunals i el primer judici se celebrarà el proper mes de setembre a Tarragona.

Segons va explicar aquest dimarts la seua advocada, Núria París, a aquest diari, la Seguretat Social investiga d’ofici la mútua després que MC Mutual, ja expedientada per aquest cas, negui responsabilitat en les seqüeles que pateix la pacient, que va tenir un accident laboral el 2014 quan treballava a l’hospital Joan XXIII de Tarragona. Des d’aleshores, s’ha sotmès a tres operacions, dos a l’Arnau de Vilanova, on va treballar durant anys.

Si finalment la Seguretat Social aprecia negligència en l’actuació de la mútua, que malgrat les lesions va dir que Díaz estava capacitada per treballar i li va donar dos vegades d’alta, podria portar una nova sanció.

Aquesta s’afegiria a la multa de 3.000 euros que li va imposar la Generalitat per una falta greu per desatenció. Tant la tècnica d’infermeria com la seua defensa consideren que la Generalitat ja ha demostrat que la mala praxi existeix i ara esperen que la Seguretat Social faci el mateix. Una cosa que establiria un precedent, ja que, al·leguen, és molt difícil que se li obri un expedient a una mútua per un cas com aquest.

Però la batalla d’aquesta lleidatana també és als jutjats. El proper 26 de setembre està assenyalat el primer judici per aquesta causa, concretament al Jutjat Social de Tarragona, per reclamar la incapacitat absoluta, ja que Díaz al·lega que no pot treballar.

Així mateix, sospesa iniciar accions penals contra la mútua per les seqüeles permanents que pateix, a nivell físic i psicològic, així com la reclamació d’una indemnització. “Si la Seguretat Social també sanciona la mútua, el nostre cas tindrà més força”, va assenyalar l’advocada de la lleidatana.

Cristina Díaz intenta que el seu cas ajudi altres companys en la mateixa situació. Més de 2.500 persones li van donar el seu suport en una campanya de recollida de firmes al web Change.org.

tracking