SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnada a vuit mesos de presó per vendre una guitarra robada

L’acusada va assegurar que no sabia que l’instrument havia estat sostret || Va dir que la va comprar per 10 euros i la va vendre per 60 quan el seu valor real era de 918

Imatge d’arxiu dels jutjats de Lleida.

Imatge d’arxiu dels jutjats de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència Provincial de Lleida ha condemnat a vuit mesos de presó una dona que va vendre per 60 euros una guitarra elèctrica robada el valor real de la qual superava els 900 euros. El tribunal ratifica la sentència en primera instància del jutjat penal número 3 de Lleida i desestima el recurs presentat per l’advocat de l’acusada, que va al·legar que la dona desconeixia que l’origen de l’instrument era il·lícit i que en desconeixia també el valor real. Tant la jutge que la va condemnar com ara l’Audiència Provincial consideren que la dona és autora d’un delicte de receptació.

Els fets van tenir lloc el 7 de gener de l’any passat, quan la dona va anar a una botiga de segona mà i va vendre una guitarra elèctrica per 60 euros. Era un instrument que havia estat robat tot just cinc dies abans i el propietari del qual havia interposat una denúncia. El valor de la guitarra era de 918,18 euros. La dona va assegurar que l’havia comprat per 10 euros a una persona que s’havia trobat pel carrer.

El tribunal considera que la dona va donar una “versió inversemblant” i desestima el seu recurs

Va explicar, segons la sentència, “que desconeixia l’origen il·lícit de la guitarra i el seu valor real perquè era un objecte de segona mà, la qual cosa justificava un preu més barat, afegint que la persona que l’hi va vendre li va manifestar que ho feia per necessitat”.

L’acusada no va oferir cap identificació de l’home. El tribunal no es creu aquesta versió i afirma que “de tot plegat s’infereix que ens trobem davant d’una adquisició clandestina, fora dels cursos de comerç [...], resultant del tot inversemblant l’explicació oferta per l’acusada per un preu de 10 euros (pràcticament regalada)”.

El tribunal, com ja va fer en primera instància la titular del jutjat penal número 3, considera que la dona és autora d’un delicte de receptació, a l’estimar provat que, “amb l’ànim d’obtenir un benefici econòmic”, va vendre una guitarra elèctrica que sabia que havia estat robada anteriorment. La sentència és ferma i no es pot recórrer.

Per evitar-ho, els responsables d’aquests comerços han de registrar tot el material que compren. Si detecten que és sostret, ho han de comunicar als Mossos d’Esquadra perquè ho investigui. La persona que l’hagi venut pot ser acusada d’un delicte de receptació.

Control a botigues de segona mà, joieries i ferralleries? Les botigues de segona mà, joieries (especialment de compravenda d’or) i ferralleries són establiments en els quals lladres o els seus còmplices poden anar a vendre articles que anteriorment han estat robats.

tracking