SEGRE

RELIGIÓ REPERCUSSIONS DELS ATACS

L'imam de Lleida sobre els atemptats: “No són musulmans, són terroristes”

La comunitat islàmica aprova un major control sobre els líders d’aquesta religió

L’imam Raichid Tisaid, durant el rés del migdia d’ahir al Palau de Vidre.

L’imam Raichid Tisaid, durant el rés del migdia d’ahir al Palau de Vidre.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La comunitat musulmana de Lleida va celebrar ahir la Festa del Corder, una de les més importants de l’islam. Aprofitant l’ocasió, en què més de 1.500 fidels van acudir al Palau de Vidre en el rés del migdia, l’imam i el portaveu de la comunitat van mostrar la seua repulsa envers els atemptats de Barcelona i Cambrils que van deixar 16 morts.

Una abraçada. A l’esquerra, un imam; a la dreta, el pare d’un nen mort en l’atemptat de la Rambla. Un missatge davant el terrorisme i la intolerància: solidaritat, suport, integració i unitat contra el terror. Amb aquest mateix esperit es van expressar ahir l’imam de la mesquita del Palau de Vidre, Raichid Tisaid, i el portaveu de la comunitat musulmana, Abdellatif Láatabi.

“A partir del que va passar a Barcelona, molta gent ha volgut conèixer la nostra cultura i ens ha fet notar que entén que això ens ha passat i ens ha afectat a tots igual, que els autors no són musulmans, són terroristes”, diu Láatabi.

Respecte a la proposta de la Comissió Islàmica d’Espanya advocant per un control més gran dels antecedents penals dels imams, la comunitat aprova la idea. “Quan ve un nou imam, la gent ha de saber d’on ve i quina ideologia té. A la nostra comunitat ho vam debatre fa temps i hi estem tots d’acord.”

Ahir, en el rés del migdia, més de 1.500 fidels es van reunir al Palau de Vidre per celebrar la Festa del Corder, una de les festivitats més importants de l’islam, que commemora el passatge de l’Alcorà en el qual Ibrahim vol sacrificar el seu fill com un acte d’obediència a Déu, la qual cosa aquest impedeix, de forma que acaben sacrificant un corder en honor seu. Tant l’imam com el portaveu de la comunitat asseguren sentir-se uns lleidatans més, totalment integrats.

«Nosaltres som lleidatans. Quan ens pregunten si ens sentim com a casa en aquesta ciutat, diem: “Com que a casa teua? Aquesta també és la nostra casa.” Això ens xoca i ens disgusta, perquè nosaltres ens sentim part d’aquesta ciutat i molts som d’aquí», diu Láatabi.

Pel que fa a la concentració de la població musulmana en zones com els barris de Noguerola i Centre Històric, ho redueixen a una simple qüestió econòmica. “Els lloguers són més barats que en altres barris. No és per estar concentrats tots junts, és una raó econòmica”, diu Láatabi. “Per la nostra part, el desig d’integració és total”, conclou el portaveu.

Pel que fa a les relacions amb la Paeria després dels desacords que van tenir amb l’anterior imam, destaquen la seua bona sintonia. “Abans no hi havia comunicació, no ens enteníem. Ara hi ha una bona relació i treballem plegats per solucionar aquest problema com més aviat millor.”

L’imam Raichid Tisaid, durant el rés del migdia d’ahir al Palau de Vidre.

L’imam Raichid Tisaid, durant el rés del migdia d’ahir al Palau de Vidre.LLEONARD DELSHAMS

tracking