SEGRE

HABITATGE MERCAT

Estudiants de lloguer

Els joves de fora de Lleida ciutat que estudien a la UdL constitueixen un dels principals col·lectius que impulsen la demanda || La gran majoria opta per residir en un habitatge compartit amb diversos companys, cosa que redueix el cost a menys de 200 € per a cada un

Estudiants de lloguer

Estudiants de lloguerFÁTIMA L.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

En aquestes dates, poder llogar un pis per a estudiants a Lleida és “molt difícil”, segons diverses immobiliàries consultades per aquest diari. Habitualment, els estudiants comencen a buscar-lo just després del final del curs per anar-se’n de vacances amb tot a punt per al setembre, per la qual cosa ara els més endarrerits s’han de conformar amb les engrunes del mercat. No obstant, professionals del sector immobiliari assenyalen que els propietaris han perdut la por de llogar els immobles a universitaris per temor que el “destrossin” i l’oferta és més gran, en comparació amb anys anteriors, encara que la demanda també ha augmentat, pel que fa tant a alumnes com a famílies.

Les prioritat dels universitaris a l’hora de llogar un pis és que sigui al més assequible possible. Tanmateix, la majoria ja no es conforma amb tenir una simple habitació amb un llit, una cadira i una prestatgeria, ni tampoc estan disposats a viure en un pis situat a les plantes superiors d’un edifici sense ascensor, amb mobles de diferents estils i sofàs que han estat utilitzats fins per quatre generacions diferents.

“La demanda dels estudiants és de pisos de tres i quatre habitacions, totalment moblats i ubicats a prop del campus universitari i, sobretot, que no estiguin lluny de la zona que concentra el lleure nocturn”, detalla un professional de Farré Inmobiliaria.

En aquest cas, els preus se situen entre els 500 i els 700 euros mensuals, de manera que, si és compartit per quatre persones, surt a menys de 200 euros per a cada una, una quantitat a la qual cal afegir diverses despeses fixes, com les de gas, aigua i llum.

Les maneres de buscar pis han canviat amb el pas del temps. Abans, es basava en el boca orella, les immobiliàries –que continuen tenint un pes important–, els taulers d’anuncis i, fins i tot, els anuncis enganxats als llocs més diversos. Ara, tanmateix, internet i les xarxes socials estan plenes d’ofertes d’habitatges de lloguer.

Així, per exemple, a Facebook hi ha pàgines en les quals s’ofereix el servei de mediació entre universitaris que busquen llogar un habitatge i propietaris que ofereixen els seus. També resulta freqüent veure ofertes d’alguns joves que, una vegada han llogat un pis, busquen més companys per omplir totes les habitacions i abaratir d’aquesta manera el cost de l’arrendament.

Les residències, una alternativa Aquesta jove, que ve a Lleida perquè no tenia prou nota per entrar als graus elegits en primera opció, va buscar pis a l’agost i ho va fer a través de les xarxes socials. “Vaig posar un anunci a Facebook que necessitava pis per al setembre. Vaig contactar amb unes noies que buscaven companya i, després de quedar una tarda, vaig decidir anar-me’n amb elles. Em vaig llançar a la piscina sense veure si hi havia aigua i vaig guanyar.”

Estudiants de lloguer

Estudiants de lloguerFÁTIMA L.

Estudiants de lloguer

Estudiants de lloguerFÁTIMA L.

tracking