SEGRE

ENSENYAMENT COMUNITAT EDUCATIVA

Els pares de Lleida demanen mesures contra la segregació escolar

En el nou curs que comença avui amb la tornada a les aules || La Fapac organitza parelles lingüístiques de progenitors per potenciar la integració de les famílies

Imatge d’arxiu del primer dia de classe del curs passat.

Imatge d’arxiu del primer dia de classe del curs passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Accions efectives per revertir la segregació escolar. Aquesta és una de les demandes prioritàries per al nou curs escolar que comença avui per part de la delegació a Lleida de la Federació d’Associacions de Pares de Catalunya (Fapac). La responsable, Elisa Solé, va afirmar que és una qüestió que “preocupa moltíssim i se’n parla molt, però no s’hi acaba de fer res”. Va recordar que el Consell Escolar Municipal de Lleida va acordar crear una comissió específica per abordar-la, però encara no s’ha reunit. Solé també es va mostrar en desacord amb el protocol pel qual Ensenyament preveu formar els docents per detectar casos d’alumnes que puguin caure en el radicalisme islàmic. Així doncs, va considerar que a les aules, en comptes de controlar, el que s’ha de fer és “ensenyar els adolescents a passar a l’edat adulta”. Precisament, per aconseguir aquest objectiu i millorar l’ensenyament, va advocar per mesures com rebaixar les ràtios d’alumnes per aula.

D’altra banda, Solé va dir que la Fapac vol potenciar el projecte de parelles lingüístiques entre pares i mares d’aquí i altres d’origen immigrant, al constatar que faciliten la integració. També va instar l’administració a executar obres que promet (com els lavabos del col·legi Frederic Godàs) i a destinar recursos per a la formació continuada dels docents.

Diuen que Ensenyament ha incomplert l’acord de cobrir totes les vacants l’1 de setembre

Per part dels sindicats, USTEC-STEs i CCOO van criticar que Ensenyament ha incomplert l’acord de cobrir totes les substitucions l’1 de setembre. Rosa Aguilà, d’USTEC-STEs, va indicar que els substituts per a moltes vacants d’un terç de jornada no es van assignar fins al dia 6. Pere Sánchez, de CCOO, a banda d’aquest punt, va afirmar que “queda molta feina per fer: revertir retallades, escola inclusiva amb prou recursos i posar fi a la segregació escolar i a la precarietat”. Per la seua banda, Ramon Panadés, d’ASPECP, va assenyalar que el repartiment dels nous 350 docents a Lleida “és desigual, ja que, mentre que uns centres han rebut més dels que esperaven, especialitats de Formació Professional han hagut de reduir grups”, i va assenyalar que Ensenyament està incomplint l’acord de no augmentar les hores de guàrdia

El curs comença avui a Lleida per a 11.984 alumnes d’Infantil, 26.738 de Primària i part dels 16.641 d’ESO, 4.905 de Batxillerat, 7.306 d’FP i 700 de formació i inserció, ja que molts centres de Secundària no comencen les classes fins a aquest dijous que ve.

tracking