SEGRE

HABITATGE MERCAT

Un banc ven 205 habitatges a Lleida per menys de 50.000 euros

Els pisos més barats costen menys de deu mil euros i estan molt deteriorats

Imatge d’arxiu de cartells de venda de pisos a Lleida.

Imatge d’arxiu de cartells de venda de pisos a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Comprar un pis des de 2.865 euros. Aquest és el preu mínim que ofereix la immobiliària Anida, filial del BBVA, per un pis de 55 m² en una casa centenària de la plaça del Dipòsit, dins la campanya que ha posat en marxa per vendre part del seu patrimoni immobiliari amb pitjor sortida al mercat. Els habitatges més barats, amb preus per sota fins i tot dels 10.000 euros, estan, més que per reformar, per refer gairebé per complet, ja que es troben molt deteriorats i en zones amb un escàs atractiu.

La campanya busca vendre 2.500 habitatges per menys de 50.000 euros a tot Espanya i amb descomptes importants, que en alguns casos arriben a un límit del 60 per cent. Lleida és la quarta província amb més immobles inclosos en aquesta campanya, un total de 205, darrere de València (357), Tarragona (227) i Barcelona (214). La majoria es troben a la capital (91), encara que també n’hi ha 17 a Mollerusa, 11 a Balaguer i 11 més a Tàrrega, entre moltes altres poblacions. Entre les vivendes de més valor, hi ha també alguna promoció seminova, com ara una d’apartaments a Llívia construïda el 2010, encara que aquí els preus ja s’acosten als 40.000 euros. El director comercial de la unitat immobiliària de BBVA, Pablo Lafarga, va assegurar que la companyia vol aprofitar la situació actual de l’economia espanyola, amb la millora del creixement, del mercat laboral i de l’accés al crèdit, per llançar aquesta promoció a uns preus “més competitius”.

Aquesta no és la primera vegada que una entitat financera posa en marxa una campanya d’aquestes característiques per intentar donar sortida al gran estoc de productes immobiliaris que ha anat acumulant com a conseqüència dels embargaments que s’han produït arran de la crisi econòmica.

La compravenda va créixer un 3,6% a la província durant el juliol La compravenda d’habitatges segueix el camí a l’alça, tot i que al juliol, segons les dades fetes públiques ahir per l’Institut Nacional d’Estadística, va moderar el creixement. En el cas de Lleida, durant aquell mes, es va vendre un total de 285 habitatges, un 3,6% més que un any abans. En el que va de 2017, el creixement és d’un 6%, per sota del ritme de l’any passat, quan les vendes van créixer un 15%. El mercat continua avui completament dominat pels pisos de segona mà, que van suposar un 86% del total de les operacions. De fet, les vendes de pisos nous van baixar al juliol un 11%, encara que les xifres són molt petites.

tracking