SEGRE

CENTRE HISTÒRIC PATRIMONI

Passarel·les per contemplar el call

Una gran grua comença a instal·lar els viaductes que permetran observar des de les altures vestigis del barri jueu || La Paeria preveu obrir la zona al públic a l’octubre

Una grua, a l’instal·lar ahir una de les passarel·les que permetran observar les restes del call des d’una certa altura.

Una grua, a l’instal·lar ahir una de les passarel·les que permetran observar les restes del call des d’una certa altura.LLEONARD DELHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una grua de grans dimensions va començar ahir a instal·lar les passarel·les metàl·liques des de les quals es podrà observar, des d’uns metres d’altura, part dels vestigis de l’antic barri jueu de Lleida que s’han trobat durant l’excavació arqueològica. La Paeria espera poder obrir la zona al públic a l’octubre.

Els arqueòlegs van posar al descobert restes de murs i carrers del call, així com una casa que va pertànyer a jueus acabalats, que va ser incendiada pels cristians l’any 1391 i en la qual es van trobar peces úniques a la península.

A més de les passarel·les, està previst instal·lar plafons informatius que ajudaran a interpretar els vestigis arqueològics. El pressupost d’aquest projecte ronda el milió d’euros i ha comptat amb una subvenció de la Generalitat. L’ajuntament, per la seua banda, confia que la recuperació d’aquesta zona contribuirà a dinamitzar el Centre Històric i es convertirà en un atractiu turístic més de la ciutat.

tracking