SEGRE

ECONOMIA CAMBRA DE COMERÇ

Cellers lleidatans s’obren camí en el mercat del Perú

Els productors ‘venen’ els seus vins a importadors del país andí || Les exportacions pugen un 200% després de les trobades

El Perú és el país convidat en el VIII International Wine Business Meetings que organitza la Cambra.

El Perú és el país convidat en el VIII International Wine Business Meetings que organitza la Cambra.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els cellers lleidatans Costers del Sió, Castell del Remei, Mas Blanch i Jové i Cercavins, així com una vintena de productors vinícoles catalans i espanyols, busquen obrir-se camí en el mercat del Perú en una nova missió comercial inversa que organitza la Cambra de Comerç per facilitar les exportacions de vins i caves al país sud-americà. “La gastronomia peruana està en auge i hem quedat gratament sorpresos de la qualitat dels vins catalans”, va indicar Felipe Ponce, un dels nou importadors que participen en el congrés d’aquesta setmana a la Llotja.

Els productors destaquen l’oportunitat que els brinda aquest tipus de trobades per establir un primer contacte amb potencials importadors. “El procés és lent, però acabem tancant vendes en el 80% de les missions en què participem”, indica Juan Porcioles, de Costers del Sió. Carlos Mora, del Castell del Remei-Tomàs Cusiné, va subratllar la importància de les visites concertades a les seues instal·lacions per mostrar el procés d’elaboració vinícola. Per la seua part, Jordi Quejido, responsable d’exportacions de la Cambra, va indicar que les transaccions augmenten un 200% un any després de les missions.

tracking