SEGRE

URBANISME PLANEJAMENT

La Generalitat torna a tractar el pla de Torre Salses

En la comissió d’Urbanisme, després d’ajornar diverses vegades la seua decisió sobre el nou vial

Imatge del vial d’accés actual a la zona de Torre Salses.

Imatge del vial d’accés actual a la zona de Torre Salses.HERMÍNIA SIRVENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissió territorial d’Urbanisme de la Generalitat ha inclòs en l’ordre del dia de la seua pròxima reunió, que es farà aquest dijous, la discussió sobre el pla comercial de Torre Salses, que ja ha estat ajornada en diverses ocasions. Es tracta de l’expedient de modificació del pla general urbanístic de Lleida per alterar el traçat de la prolongació de l’avinguda Víctor Torres, que ha de ser la principal via d’accés a aquest sector situat entre la Bordeta i Magraners. La Paeria va modificar la proposta en el ple de juny, després de les objeccions que havia posat la Generalitat, però la comissió territorial va rebutjar decidir en la seua reunió de juliol sobre la qüestió al·legant falta de temps per analitzar-la.

El text modificat aprovat pel consistori havia millorat la redacció per deixar més clar que els promotors de la zona comercial assumeixen part del cost del vial, que és en un altre sector urbanístic, i que es rebaixen les càrregues als propietaris dels terrenys. També es va reduir l’ampliació de l’edificabilitat de cinc cases de Palauet que se salven de la demolició. La tramitació dels canvis urbanístics per permetre aquesta gran zona comercial de 55.000 metres quadrats s’està retardant més que no es preveia.

La tramitació d’aquest projecte acumula més d’un any de demora per les objeccions del Govern

La comissió d’Urbanisme de dijous també tractarà altres expedients relatius a Lleida ciutat, com la modificació del POUM per a una de les àrees d’innovació del Centre Històric (entre Ereta, Alsamora i Galera), el pla de millora de la clínica Perpetuo Socorro i una modificació al sector SUD-5 Copa d’Or.

tracking