SEGRE

SUCCESSOS TERRORISME

El jutge envia a la presó el detingut a Pardinyes acusat de jihadista

Va ser interrogat a l’Audiència Nacional, però es va negar a declarar || Suposadament es dedicava a propagar l’ideari d’aquests terroristes a través de Facebook

Diversos agents de la Guàrdia Civil acompanyen el detingut, dimarts passat, a Pardinyes.

Diversos agents de la Guàrdia Civil acompanyen el detingut, dimarts passat, a Pardinyes.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz va decretar ahir presó provisional i sense fiança per al jove d’origen pakistanès detingut dimarts al carrer Pere de Cavasèquia de Pardinyes per haver assolit suposadament un nivell de “màxima radicalització” a través del consum i difusió de propaganda jihadista a internet. L’arrestat, que respon a les inicials A.Z., va passar durant el matí a disposició judicial, però es va negar a declarar, igual com ho va fer en seu policial. No obstant, el magistrat, seguint el criteri de la Fiscalia, el va enviar a presó acusat d’un delicte d’autoadoctrinament.Segons sembla, el detingut consumia i difonia, a través dels seus perfils a Facebook, missatges jihadistes centrats en la justificació i la crida explícita a la jihad armada, vídeos en els quals s’induïa al martiri, lloances a terroristes, així com abundant material propagandístic animant a la realització d’accions terroristes.

Segons informen fonts fiscals, de l’anàlisi del telèfon confiscat al seu domicili durant el registre practicat després de la detenció, es van extreure imatges i missatges que permeten concloure que era una persona radicalitzada mitjançant autoadoctrinament per xarxes socials. Igualment va guardar àudios les lletres dels quals suposen una incitació i crida a fer la jihad així com a l’enaltiment de la figura del martiri.

En el registre es van trobar imatges, missatges i àudios que suposen incitació a la jihad armada

En les últimes setmanes, els investigadors van constatar la radicalització màxima d’aquest individu, que mostrava un important retraïment social i havia descuidat les seues obligacions laborals per centrar-se en la pràctica rigorosa dels preceptes religiosos i al consum de material radical.

Fonts de la investigació van ressaltar la importància del desmantellament definitiu, ja que els pakistanesos conformen agrupacions molt tancades en les quals resulta força difícil de penetrar.

Va fugir al Pakistan al ser arrestats tres germans, però va tornar El detingut va conviure amb tres germans que també van ser arrestats al mateix lloc el juliol de l’any passat per presumpta activitat jihadista. Va ser allà quan es va posar de manifest l’existència d’una estructura radical d’origen pakistanesa encapçalada pels tres germans que haurien participat en el procés d’adoctrinament del detingut. Aquest, davant del temor de ser també arrestat, va viatjar al Pakistan, encara que va tornar a Espanya el maig d’aquest any. A més va optar per mantenir un perfil baix a les xarxes socials, però se li va confiscar un llibre de caràcter fonamentalista religiós en què es maleeix les dones que no estan casades o que utilitzen maquillatge i joies. El document requisat també fa referència a la mort i la seua preparació i a les obligacions de tot musulmà. Ressalten que estava assenyalat un capítol que parla del judici final en la mort i del viatge al paradís.

tracking