SEGRE

ESNOTICIA

La llista d'advocats d'ofici passa de vuit a 51 amb motiu del referèndum

Inclou partits judicials que abans no hi figuraven i lletrats que s’hi adhereixen de forma voluntària || El Col·legi veu indicis de vulneració de drets fonamentals

Imatge d’arxiu d’una taula informativa durant la jornada de Justícia Gratuïta a Lleida.

Imatge d’arxiu d’una taula informativa durant la jornada de Justícia Gratuïta a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Col·legi de l’Advocacia de Lleida ha ampliat la llista d’advocats d’ofici voluntaris que estan disponibles per diumenge que ve per donar resposta a un possible increment dels serveis amb motiu del referèndum. D’aquesta manera, si habitualment els advocats d’ofici disponibles a la província durant un cap de setmana són vuit, amb aquest increment seran cinquanta-un. El degà del Col·legi de l’Advocacia de Lleida, Jordi Albareda, va explicar ahir que aquesta llista ja existeix i s’utilitza en situacions excepcionals en les quals es preveu una resposta més gran en el torn d’ofici. A més, en aquest cas, va assenyalar que també s’ha ampliat a petició pròpia dels advocats, que han volgut adherir-s’hi de forma voluntària. Aquesta llista, a la qual s’ha volgut donar un caràcter més “oficial”, s’ha traslladat als cossos de seguretat perquè en facin ús si ho consideren necessari.

Per partits judicials, el de Lleida registrarà un reforç més alt, amb vint-i-dos advocats d’ofici disponibles. El segueixen Cervera, amb vuit; Solsona, amb sis; Vielha, amb sis més; Balaguer, amb quatre; Tremp, amb tres, i la Seu d’Urgell, amb dos. D’aquesta manera, el Col·legi vol garantir l’atenció als ciutadans que necessitin recórrer al torn d’ofici. Pel que fa a les iniciatives que han sorgit de grups d’advocats que, de forma voluntària, s’han ofert per atendre els ciutadans que estiguin patint conseqüències legals per l’1-O, Albareda va assenyalar que aquesta atenció no li correspon al torn d’ofici, ja que el servei es limita a les persones amb limitació de recursos.

Albareda va afegir que hi ha preocupació per les diferents actuacions en els últims dies a Catalunya, ja que, segons va dir, hi ha indicis que s’han pogut vulnerar drets fonamentals. En aquest sentit, va esmentar una desproporció de l’ús penal i possibles anomalies en alguns dels escorcolls practicats. També va demanar una “interpretació més acurada” de la llibertat d’expressió.

tracking