SEGRE

ESNOTICIA

Tractorada per vetllar les urnes

L’Assemblea Pagesa crida els agricultors a aparcar a prop dels col·legis electorals || Òmnium i l’ANC demanen calma i que la gent no es precipiti

Els pagesos lleidatans van treure els tractors dissabte en protesta per la repressió de Madrid contra el referèndum.

Els pagesos lleidatans van treure els tractors dissabte en protesta per la repressió de Madrid contra el referèndum.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat agrari Assemblea Pagesa va realitzar ahir una crida a agricultors i productors perquè aparquin els tractors a l’entorn dels col·legis electorals amb l’objectiu de “vetllar” per les urnes del referèndum independentista de l’1 d’octubre. “Convidem a aparcar tots els tractors del país a les proximitats dels col·legis electorals, sense que obstaculitzin la circulació ni el desenvolupament de les votacions, sense publicitat política de cap tipus, però vetllant contra possibles accions de sabotatge o destorb de la votació”, van informar ahir en un comunicat.

Van alertar també de la possibilitat que l’Estat espanyol desenvolupi accions molt greus contra la Generalitat de Catalunya. Davant d’aquest escenari, van proposar que “tractors, furgonetes i cotxes particulars de tot tipus iniciïn immediatament marxes lentes fins a paralitzar la circulació de totes les vies de comunicació del país”.

Criden també a col·lapsar carrers i carreteres amb una marxa lenta si l’Estat ataca la Generalitat

Finalment, van fer una crida per tal que tothom deixi de banda les seues tasques i “surti als carrers i carreteres a aturar el país com a protesta”.

Segons Assemblea Pagesa, aquesta actuació seria un “acte instantani”, a realitzar si es produeixen detencions de càrrecs del Govern, clausura de mitjans, atacs greus a entitats, sindicats i altres de la mateixa índole.

En la mateixa línia, entre els simpatitzants de les entitats sobiranistes es va desencadenar el debat sobre si s’ha de passar la nit als col·legis electorals per garantir-hi la presència d’urnes.

Els líders d’Òmnium Cultural i de l’ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, respectivament, en un debat ahir, van cridar a la calma i a no precipitar-se.

Tots dos van indicar que la recomanació és anar a votar a primera hora del matí i, encara que de moment no han fet una crida oficial a passar la nit als col·legis electorals, no descarten cap opció.

tracking