SEGRE

Un miler d'estudiants surt al carrer a Lleida en defensa de l'1-O

Es manifesten des del Rectorat fins a la plaça Sant Joan

Un miler d'estudiants es manifesten a Lleida ciutat en defensa del referèndum.

Manifestació d'estudiants. Dimecres, 27 de setembreLleonard Delshams / Santi Costa Domingo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un miler d'alumnes s'ha concentrat aquest dimecres al migdia davant del Rectorat de la UdL per iniciar una manifestació fins a la plaça Sant Joan de Lleida. Els estudiants, convocats per la plataforma Universitats per la República i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), surten al carrer en defensa del referèndum sobiranista del pròxim diumenge.

A la concentració davant del Rectorat han acudit estudiants de Balaguer, Mollerussa i Tàrrega. En aquest sentit, els portaveus de SEPC i Universitats per la República s'han felicitat per l'èxit de la convocatòria de la vaga d'aquest dimecres i han destacat el paper dels alumnes de Secundària, que tot i no poder votar, també s'han mobilitzat. Els organitzadors de la protesta també han animat a participar a la vaga general del dia 3 d'octubre.

Al seu pas per davant de la Paeria, els manifestants han cridat "Ros botifler", "Independència" i "Votarem". En aquell moment, membres d'ERC, la CUP i SEPC estaven a dalt de l'edifici i han tret la bandera espanyola.

Els estudiants han acabat la manifestació a la plaça Sant Joan llegint un manifest en què han fet una crida a anar a votar el pròxim diumenge.

VÍDEO. Els estudiants, a la plaça Paeria:

Pancartes preparades per a la manifestació d'estudiants.

Un miler d'estudiants surt al carrer a Lleida en defensa de l'1-OSanti Costa Domingo

Una urna de cartró aquest migdia davant del Rectorat, abans de la manifestació.

Un miler d'estudiants surt al carrer a Lleida en defensa de l'1-OSanti Costa Domingo

tracking