SEGRE

ESNOTICIA

La falta de personal i de testimonis pel tall de les carreteres obliga a suspendre judicis

El seguiment de la vaga va ser del cent per cent en els serveis penitenciaris, que compleixen serveis mínims || Suport desigual als tribunals, amb la participació d’advocats a les concentracions

El grup d’advocats que ahir es va mobilitzar a Lleida sota el lema ‘Togues contra porres’.

El grup d’advocats que ahir es va mobilitzar a Lleida sota el lema ‘Togues contra porres’.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els jutjats de Lleida van mantenir ahir un funcionament amb normalitat malgrat que la vaga va obligar a suspendre alguns judicis. Hi havia casos en els quals no va poder celebrar-se les vistes per la falta de personal, com en el jutjat d’Instància 4 de Lleida, o perquè hi havia testimonis que no podien arribar a declarar pel tall de carreteres (vegeu la pàgina 8).

Segons fonts judicials, cap magistrat de la província va donar suport a l’aturada convocada per condemnar les càrregues policials de diumenge passat. Tanmateix, sí que es van haver de suspendre judicis. Per exemple, al jutjat d’Instància 4 de Lleida es van suspendre tots els previstos perquè no hi havia personal per cobrir-los, mentre que en el Penal es van traslladar a una altra data tres dels cinc assenyalats per ahir. Així mateix, centenars d’advocats es van adherir a la vaga. A Barcelona, el seguiment del personal de la Ciutat de la Justícia va ser del 79% i del 63% al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

A Lleida, cap jutge va secundar la vaga i es van ajornar alguns judicis, però hi va haver normalitat

Així mateix, el Col·legi de l’Advocacia de Lleida va establir serveis mínims perquè els treballadors que volguessin secundessin la vaga. En aquest sentit, el col·legi va assenyalar que no hi va haver actuacions d’urgència i que el servei d’atenció a la ciutadania així com el torn d’ofici van estar coberts.

També des de l’advocacia es va destacar les desenes d’advocats que es van mobilitzar ahir al costat de la ciutadania, amb el degà del col·legi, Jordi Albareda, al capdavant. Per altra banda, el departament de Justícia va xifrar en el 100% el seguiment de la vaga als serveis penitenciaris, on es van assegurar serveis mínims, així com a les seus de la conselleria. Així mateix, un 90% dels funcionaris van secundar la vaga als centres educatius de Justícia Juvenil i un 70% a l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses o al Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE).

El col·lectiu va ser present als col·legis electorals diumenge i ahir també va sortir al carrer a Lleida, Tremp, Balaguer o Cervera pel dret de vot i contra la violació dels Drets Humans.

Mobilització dels lletrats de Lleida contra la brutalitat policialEl col·lectiu d’Advocacia per la Democràcia, amb prop de 200 advocats arreu de la província, va sortir ahir al carrer per rebutjar al costat de la resta dels ciutadans la brutalitat policial que es va viure diumenge passat. L’entitat, que es constituirà en una associació per exercir accions legals per aquests fets i que anima la ciutadania a denunciar les agressions, representa les desenes de ferits que van provocar les càrregues policials de l’1-O i que fins a la data ja han presentat quaranta-cinc denúncies als jutjats de Lleida ciutat i han derivat en tres querelles contra la Policia Nacional.

tracking