SEGRE

CENTRE HISTÒRIC SALUT PÚBLICA

Apareixen desenes de xeringues utilitzades per drogoaddictes al parc de Santa Cecília

Al vessant nord del Turó de la Seu Vella, al costat de camins de terra freqüentats per amos de mascotes i passejants || Els veïns diuen que la presència de toxicòmans en aquesta zona és habitual

Estat en el qual es trobava ahir aquesta zona a la part alta del parc de Santa Cecília.

Estat en el qual es trobava ahir aquesta zona a la part alta del parc de Santa Cecília.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una zona de la part més elevada del parc de Santa Cecília, al vessant nord del Turó de la Seu Vella, es va despertar ahir plena de desenes de xeringues, pots, plàstics i altres estris per al consum d’heroïna. Es trobaven en un lloc pròxim als camins de terra que envolten el Turó i que són freqüentats per veïns que passegen el gos, fan esport o simplement caminen per l’entorn de les muralles de la Seu Vella. Molts dels quals ja no se sorprenen per la presència de xeringues.

“De tant en tant, te’n trobes alguna i has d’anar amb compte perquè no les toqui el gos”, va dir un transeünt que acudeix habitualment a la zona per passejar la seua mascota. A pesar d’estar habituats a la seua presència, el que no és habitual és trobar tal quantitat d’aquests elements per al consum d’heroïna al parc. Un portaveu de l’associació de veïns de Jaume I va recordar que la zona del Turó que està darrere de la Guàrdia Urbana i d’una guarderia és un lloc de reunió habitual de toxicòmans.

Els vianants diuen que és habitual trobar-hi alguna xeringa, però no tantes com les que hi havia ahir

“És una zona molt solitària, especialment a la nit i està freqüentada bastantes vegades per drogoaddictes. A més, davant de la presència policial i els avisos que fan els veïns i vianants, cada vegada busquen llocs més recòndits i amagats per drogar-se”, va manifestar. Així mateix, va relacionar la presència de toxicòmans en aquest paratge amb el fet que en el número 11 del carrer Sant Carles hi hagi un edifici amb nombrosos pisos okupats, en la qual els veïns denuncien que trafiquen amb drogues.

Els veïns del barri van recollir aquest estiu firmes per demanar a la Paeria que prengués mesures per acabar amb aquesta situació.

No és la primera vegada que apareixen xeringues i material per al consum d’heroïna en llocs públics. També al Turó de la Seu, on hi ha les restes romanes, a prop de la Porta del Lleó, s’han trobat algunes xeringues soltes i és un lloc que ha estat objecte d’actes de vandalisme. Ahir al matí, un grup de joves estava en aquest lloc amb cotxes i la música a tot volum.

En els últims mesos ha augmentat el consum d’heroïna a tot l’Estat.

tracking