SEGRE

Municipàlia i Innocamping generen un impacte econòmic de 8 milions d'euros a la ciutat de Lleida

El sector del càmping a Catalunya representa el 29% del total de places de l’Estat espanyol

L'acte inaugural de Municipàlia i Innocamping

Municipàlia i Innocamping generen un impacte econòmic de 8 milions d'euros a la ciutat de LleidaÒscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director general de Turisme del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Octavi Bono, ha estat l’encarregat d’inaugurar la 19a edició de Municipàlia (Fira Internacional d’Equipaments i Serveis Municipals) i la 3a edició d’Innocamping (Saló Nacional Professional de Serveis i Equipaments per als Càmpings, Allotjaments Turístics i Empreses Esportives i de Lleure). Bono ha obert l’activitat de les fires amb un discurs centrat en “el binomi que existeix en la utilització de l’espai públic com a lloc de residència, de gestió i de disseny urbanístic, d’una banda, i l’ús turístic que en fan els visitants, de l’altra, que s’ha de traduir en una millora dels equipaments i els serveis que han de rebre els ciutadans”.

Pel que fa a Innocamping, Octavi Bono ha destacat l’enorme potencial del sector del càmping a Catalunya, que amb 350 establiments representa el 29% del total de places de l’Estat espanyol (n’hi ha 270.000) i genera el 20% de les pernoctacions.

De la seua banda, l’alcalde i president del Patronat de la Fundació Fira de Lleida, Àngel Ros, ha apuntat que “Municipàlia ha tingut la capacitat de mantenir-se com l’única fira de l’Estat dedicada genèricament als serveis i als equipaments municipals i és també un gran fòrum de debat sobre el present i el futur de la gestió dels pobles i les ciutats”.

Ros ha recordat que Municipàlia-Innocamping apleguen 334 expositors directes (un 6% més que l’edició passada), amb un programa paral·lel que inclou 35 activitats professionals, i que tenen un impacte econòmic directe a la ciutat d’uns 8 milions d’euros.

El president de la Diputació de Lleida i vicepresident primer de la Fundació Fira de Lleida, Joan Reñé, ha dit que “Municipàlia és el punt de trobada dels responsables municipals i de les empreses del sector per compartir experiències i per conèixer les darreres novetats que ajudin a millorar l’eficiència dels serveis de qualitat que els ajuntaments ofereixen als seus ciutadans”.

En el seu discurs, Reñé ha reivindicat “un finançament just davant la manca de recursos econòmics que pateixen els ens locals per complir amb la seva tasca d’oferir serveis de qualitat i d’un nivell d’excel·lència”; no obstant això, ha recordat que “els municipis són les úniques administracions que poden presentar els comptes econòmics sanejats.

tracking