SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Demanen 4 anys de presó per a un advocat acusat d'estafar 130.000 € a clients

Condemnat recentment per un cas similar

Imatge d’arxiu dels jutjats de Lleida.

Imatge d’arxiu dels jutjats de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida té previst jutjar avui al matí un advocat lleidatà, P. R. F., de 60 anys, acusat d’apropiar-se 130.548 euros de diversos clients. La Fiscalia sol·licita que se li imposi una condemna de quatre anys de presó com a autor d’un delicte d’apropiació indeguda i que indemnitzi amb aquesta quantitat els denunciants. Es dóna la circumstància que, fa tot just un mes, el jutjat penal 2 de Lleida va condemnar aquest mateix lletrat per un cas similar a tres anys de presó i inhabilitació per a l’exercici de la professió per un delicte continuat d’apropiació indeguda.

El cas que es jutjarà avui es remunta a l’any 2012, quan el lletrat representava una dona i els seus fills per la mort en accident laboral del marit i pare, respectivament. El jutjat penal número 3 de Lleida va condemnar els acusats per un delicte contra la seguretat dels treballadors i una falta d’homicidi per imprudència lleu i va fixar una indemnització per als familiars del mort de més de 250.000 euros, incloent-hi interessos i costes processals.

Hi va haver una primer pagament de la indemnització de 120.370 euros dels quals, segons el Ministeri Públic, l’acusat va cobrar 36.462 euros en concepte d’honoraris i va abonar 84.000 euros als perjudicats. Tanmateix, mesos després, es van abonar dos pagaments més de 17.345 euros en concepte de costes i de 117.703 euros pels interessos, dels quals només va abonar 4.500 euros als representats, amb la qual cosa, sempre segons la Fiscalia, es va apropiar indegudament 130.548 euros. Per l’altre cas en el qual aquest lletrat ha estat recentment condemnat, la jutge va considerar provat que es va apropiar prop de 20.000 euros d’un client, també procedents d’una indemnització.

tracking