SEGRE

Política

Detinguts dos lleidatans per un delicte d'odi contra la Guàrdia Civil

"És totalment fals", asseguren després d'haver quedat en llibertat amb càrrecs

Detinguts dos lleidatans per un delicte d'odi contra la Guàrdia Civil

Detinguts dos lleidatans per un delicte d'odi contra la Guàrdia CivilÒscar Mirón

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Meritxell Esquerra i Kenneth Batiste són dos lleidatans que han estat detinguts els darrers dies com a presumptes autors d'un delicte d'odi contra la Guardia Civil. Tots dos han quedat amb llibertat amb càrrecs després de ser arrestats per la Guardia Civil, passar una nit al calabós i passar a disposició judicial. Els acusen d'haver fet publicacions a Facebook on, suposadament, inciten al odi contra agents policials. Ells, però, ho neguen. "És totalment falç, no odiem ni a la Policía Nacional ni a la Guàrdia Civil, només critiquem durament las càrregues policials del passat 1 d'octubre", asseguren.

Kenneth Batiste va ser arrestat el passat dijous quan treballava. En canvi, Meritxell Esquerda va anar dilluns a la comissaria dels Mossos d'Esquadra després que un familiar rebés la citació. Va ser traslladada a la caserna de la Guardia Civil. "El tracte no va gens correcte", explica la jove. Va declarar dimarts el matí davant del jutge, que la va deixar en llibertat amb càrrecs.

Tots dos creuen que són "caps de turc" i que han estat utilitzats per advertir a d'altres ciutadans que els hi pot passar el mateix.

tracking