SEGRE

TRIBUNALS RESOLUCIÓ

Recorren l'absolució de dos urbans acusats d'agredir un menor

La jutge va avalar la versió dels agents

El judici es va celebrar als jutjats del Canyeret.

El judici es va celebrar als jutjats del Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un menor ha recorregut davant de l’Audiència de Lleida l’absolució de dos agents de la Guàrdia Urbana que acusava d’haver-lo agredit quan estava enganxant cartells. Com va publicar SEGRE dimarts, el jutjat d’Instrucció 1 de Lleida exculpa els agents d’un delicte lleu de lesions a l’estimar que no s’ha acreditat els fets descrits pel denunciant. Tanmateix, el menor ha presentat un recurs d’apel·lació, acceptat pel jutjat d’Instrucció, que serà resolt per l’Audiència.

En aquest recurs, la defensa del menor demana que se celebri un nou judici a l’entendre que hi ha proves que les ferides que tenia el menor no les hi va fer ell mateix durant la fugida, tal com considera la sentència d’Instrucció.

Van ocórrer el 3 de gener passat, quan el menor estava enganxant cartells al carrer La Paloma

Així mateix, dubta de la credibilitat del testimoni que va avalar durant el judici la versió dels agents absolts. El denunciant va dir que té “la consciència tranquil·la i que ells saben que menteixen”.

Els fets van ocórrer el 3 de gener passat, quan una patrulla de la Guàrdia Urbana va veure dos persones que van fugir a l’advertir la presència policial al carrer La Paloma.

Els agents van explicar que van veure dos joves que ocultaven els seus rostres i van tirar un objecte a terra quan van començar la fugida. Segons els agents, els joves estaven enganxant cartells i al localitzar-ne un el van identificar i van comprovar que era menor. Tanmateix, el denunciant diu que un dels urbans li va causar lesions, extrem que van negar els agents. La jutge va donar credibilitat a la versió dels policies, així com la Fiscalia, que també va interessar que s’absolguessin els dos acusats a l’entendre que no hi havia proves que vulneressin la seua presumpció d’innocència.

tracking