SEGRE

EDUCACIÓ PARES I ALUMNES

La Fapac demana més recursos per a la pública davant la concertada

Elegeix la nova presidenta i lluitarà contra la segregació

La presidenta, Belén Tascón.

La presidenta, Belén Tascón.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La federació d’associacions de mares, pares i alumnes de Catalunya (Fapac) va escollir ahir a Molins de Rei la nova directiva i va marcar els seus principals eixos de treball, que se centraran en la priorització de l’escola pública davant la concentrada, posar fi a la segregació escolar i reforçar els llaços entre les associacions territorials de tot Catalunya. La nova presidenta, Belén Tascón, va defensar “una Fapac crítica, democràtica i reivindicativa”.

La candidatura de Tascón, fins ara vicepresidenta, es va imposar per votació a la de l’altre candidat, Mario Parra. La nova junta de Tascón està composta en un 70 per cent de dones. Els principals eixos d’acció de la nova directiva, que també va aprovar ahir la federació, seran la lluita contra la privatització, la defensa de l’escola pública, i evitar la segregació a les aules, la desinversió i l’externalització.

La federació va alertar que el pressupost d’Ensenyament del 2017 manté una reducció en la despesa per alumne respecte a la del curs 2010-2011 i en el funcionament dels centres del 27,7 per cent.

Per això, la Fapac pretén eliminar la triple xarxa existent perquè la distribució dels recursos no posi en perill l’escola pública a favor de la concertada. Respecte a la segregació escolar, la federació denuncia que això atempta contra l’objectiu d’aconseguir una escola pública de qualitat, equitativa, justa i que lluita contra l’estigmatització dels centres.

D’altra banda, ahir va acabar el congrés internacional sobre educació a l’Institut d’Estudis Ilerdencs després de tres dies d’activitat en la qual es van presentar xarrades, propostes, 12 pòsters i 35 comunicacions de ponents de diversos països. Aquest congrés era un dels actes centrals dins de les celebracions del 75è aniversari de l’IEI.

tracking