SEGRE

TRÀNSIT POLÈMICA

Primers acomiadaments per la vaga d'examinadors a les autoescoles

Centres de Lleida prescideixen de personal d’oficina i redueixen jornada a professors

Imatge d’arxiu d’alumnes esperant al Camp d’Esports durant una jornada de vaga.

Imatge d’arxiu d’alumnes esperant al Camp d’Esports durant una jornada de vaga.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La vaga d’examinadors de la Direcció General de Trànsit (DGT), que ja acumula una quarantena de dies d’aturades des del mes de juny passat, ha provocat que algunes autoescoles lleidatanes s’hagin vist obligades a portar a terme els primers acomiadaments per aquest motiu. Es tracta, fonamentalment, de personal d’oficina, encara que també han hagut de fer reduccions de jornada a alguns professors. “Aguantem com podem, però ja estem al límit”, va reconèixer el lleidatà Damià Miró, membre de la Federació d’Autoescoles de Catalunya (FAC).

I és que la durada de la vaga ha comportat que les matriculacions d’alumnes hagin caigut més d’un 60 per cent en els centres de formació lleidatans, amb la consegüent caiguda d’ingressos que aquest fet ha comportat. “La gent ha deixat d’apuntar-s’hi perquè no saben quan podran examinar-se. Tenim alguns casos en els quals a l’alumne li han suspès la prova fins en tres ocasions, cosa que suposa dos mesos”, reconeix Miró. També està succeint que els aspirants sí que s’apunten a treure’s la teòrica, però allarguen en el temps les classes pràctiques davant la possibilitat de no poder examinar-se.

Els examinadors van convocar el mes de juny passat la vaga per reclamar un complement salarial que s’acosta als 250 euros mensuals. Des d’aleshores, a excepció del mes d’agost, s’han portat a terme jornades de vaga els dilluns, dimarts i dimecres de cada mes i estan previstes també al desembre.

Tanmateix, el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, va anunciar ahir que s’ha convocat una nova reunió entre les parts dimarts vinent per arribar a un acord.

Les aturades fan suspendre més de 1.400 proves a Ponent La quarantena de jornades de vaga comptabilitzades a Ponent des del mes de juny ha obligat a suspendre més de 1.400 exàmens pràctics, segons estimacions de la Federació d’Autoescoles, fet que ha ocasionat contratemps als aspirants, molts dels quals necessiten el carnet per accedir a un lloc de treball. Des de la DGT a Lleida, van assegurar que, a pesar de les aturades, entre el juny i el novembre s’han fet a Ponent 8.627 proves: 4.773 teòriques, 928 de destresa i 2.925 de circulació.

tracking