SEGRE

ESTAFA

Lleidatans afectats per un frau piramidal de 284 milions d'euros

Del promotor del Festival de Música de Cambrils, ja detingut.

El Canyeret té un jutjat especialitzat en aquestes demandes.

El Canyeret té un jutjat especialitzat en aquestes demandes.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El promotor del Festival de Música de Cambrils, Antoni Mas Samora, que va ser arrestat el mes de juny passat acusat d’una estafa piramidal d’uns 284 milions d’euros, hauria estafat diversos lleidatans. Suposadament hauria enganyat 1.150 persones i societats inversores provinents de nou comunitats autònomes i de mig Europa, segons va informar ahir El Confidencial, que afegeix que és una de les conclusions reflectides per la Unitat de Delictes Socioeconòmics dels Mossos d’Esquadra a l’informe que aquest departament ha elevat davant del Jutjat d’Instrucció número 6 de l’Audiència Nacional, organisme que estudia en aquests moments si es declara competent o no per tal d’assumir la instrucció del cas, fins ara coordinat pel Jutjat número 31 de Barcelona.

UNS 1.150 ESTAFATS Hauria enganyat 1.150 persones i societats inversores d’arreu de l’Estat i de mig Europa

D’aquesta forma, s’han localitzat víctimes de Mas Samora a Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, Castelló, València, Madrid, Astúries, Saragossa, Navarra, les Balears, Sevilla i la Corunya, així com a Andorra, el Regne Unit, Suïssa, França i Luxemburg.

El promotor, a través de dos societats, realitzava falsos contractes publicitaris que finançaven els mateixos inversors estafats, generant un “frau piramidal”, segons van informar els Mossos.

El detingut oferia alts rendiments en interessos, molt per sobre d’altres productes financers, destinant els fons a la compra d’espais publicitaris de grups i mitjans de comunicació d’àmbit estatal i la seua posterior cessió i venda a grans societats per anunciar-se. En realitat simulava i falsificava factures d’aquestes grans empreses i obtenia el capital dels inversors mostrant-los contractes i factures falsificades com a garantia, valent-se del fet que aparentment es tractava d’un producte de baix risc.

tracking