SEGRE

COMUNICACIÓ

Roberto Fernández demana més implicació de les empreses de Lleida amb la Universitat

El rector, protagonista del segon 'Diàleg al Roser' que acull el Parador amb motiu del 35 aniversari de SEGRE

El rector de la UdL Roberto Fernàndez ahir al Roser.

Roberto Fernández demana més implicació de les empreses de Lleida amb la UniversitatLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“El 65% de les professions en les quals es treballarà d’aquí a 30 anys encara no existeixen i continuem formant els nens com si això no anés a passar”. Així ho va assegurar el director general de Telefónica a Catalunya, Kim Faura, quan va obrir el cicle Diàlegs al Roser, amb el que SEGRE celebra el seu 35 aniversari. Roberto Fernández, rector de la Universitat de Lleida, va recollir el guant ahir i va donar les claus de com serà la formació universitària del futur. Fernández va demanar una implicació més gran del teixit empresarial de Lleida amb la Universitat. “Segurament nosaltres no ho hem fet del tot bé, però l’empresa també hauria de fer autocrítica”, perquè una universitat pot ser “el principal patrimoni i motor de progrés d’una ciutat” i va posar com a exemples Salamanca, Alcalà i Granada. A més, un estudi de l’associació que agrupa les universitats públiques catalanes subratlla que generen l’1,7% del PIB, amb un total de 3.600 milions d’euros, i creen 60.000 llocs de treball. Per cada 100 euros invertits en la universitat retornen 402. Dades tan significatives que el rector va anunciar que ja ha encarregat un estudi territorialitzato en el qual es posi de manifest l’impacte econòmic de la UdL a les comarques de Lleida, encara que va reivindicar el caràcter glogal d’aquesta institució, que ha de tenir “els peus al territori i la mirada posada al món”.

Que Roberto Fernández presideixi la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) dóna una pista “de com de ben posicionada  està la Universitat de Lleida” i va animar a compartir aquest orgull perquè “la Universitat no és dels universitaris, sinó de la societat” i contribueix al seu “creixement econòmic, desenvolupament social i revitalització cultural” i va defensar que una docència de qualitat no només serveix per crear “professionals polivalents”, sinó “ciutadans crítics” que, a la seua manera de veure, són la garantia d’una societat “emprenedora i creativa”.

Més de 70 personalitats del món acadèmic, polític, institucional i empresarial de Lleida van participar en la segona edició del cicle Diàlegs que va suposar el retorn de la UdL al Roser després de més de trenta anys. “Per sort, ha canviat molt la Universitat de Lleida, però també la ciutat”, va subratllar Roberto Fernández en recordar el primer dia que va posar els peus en el que ara és un Parador Nacional.

El director executiu de SEGRE, Juan Cal, va subratllar que la formació iguala les oportunitats i és "el millor ascensor social". I va posar com a exemple els orígens humils del propi president de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles. Roberto Fernández ho va confirmar: "que les universitats són fàbriques d'aturats és un tòpic sense base real. Tots els estudis indiquen que a major formació, millors expectatives laborals". 

Roberto Fernández demana més implicació de les empreses de Lleida amb la Universitat

Roberto Fernández demana més implicació de les empreses de Lleida amb la UniversitatLleonard Delshams

tracking